Ansiktsløft

Bærum Plastikkirurgi / Ansikt / Ansiktsløft

Ansiktsløft

 

 

Hvorfor ansiktsløft?

Ønske om et ansiktsløft (facelift) er gjerne noe som kommer med alderen, når huden begynner å miste sin elastisitet og spenst, og man får heng ved kjevekammene og på halsen. Derfor kan et ansiktsløft, hvor du får fjernet overflødig hud og strammet opp muskelen under huden, føre til at du ser yngre ut og føle deg mer vel. Hensikten er å se fresh ut i din egen alder.

Det kan være ulike faktorer som påvirker huden i ansiktet. Ofte kan vær og klima, med sol, vind og svingende temperaturer,  føre til at ansiktet ser eldre ut, slik at du mister din ungdommelige glød i ansiktet. En annen viktig faktor kan være røyking og alkohol, som begge tærer på huden. Også generelt stress og vanlig aldring kan gjøre huden moden for et ansiktsløft. Aller viktigst er muligens arvelig disposisjon.

Før ansiktsløft-operasjonen

Medisiner som inneholder acetylsalisylsyre, C og E-vitaminer og antiflogistika (smertestillende for muskel- og skjelettsykdommer) skal unngås de siste 14 dagene før ansikts løftoperasjonen. Dersom man røyker, må man trappe ned på dette de siste 14 dagene før operasjonen, og ikke røyke i det hele tatt de 3 siste dagene før. Heller ikke bør man røyke 1 uke etter ansiktsløft-operasjonen.

Man må avstå fra alkohol 3-4 dager før operasjonen, og minst 1 uke etterpå. Dette bidrar til å minske hevelse og blødningsrisiko, samt at tilhelingen skjer raskere etter ansiktsløft-operasjonen. Hår og ansikt vaskes godt med Hibiscrub kvelden før og morgenen før operasjonen. Mat eller drikke må ikke inntas de siste 6 timene før operasjonen. Møt frem uten sminke og med enkle klær. Håret blir ikke klippet i forbindelse med ansiktsløft.

Selve operasjonen

De fleste velger å utføre ansiktsløft-operasjonen i lokalbedøvelse. I mange tilfeller overvåker en anestesisykepleier pasienten hele tiden. Pasienten får beroligende og smertestillende midler både før lokalbedøvelse settes, og underveis. De fleste sover for det meste, og merker ikke ubehag. Ved Bærum Plastikkirurgi utfører vi for tiden 2 hovedtyper ansiktsløft : MACS lift og OPTIMUM MOBILITY lift.
Ved Macs liften går snittet fra tinningen, foran øret og avsluttes her, altså ikke arr bak øret. Huden i kinnet løsnes fra underlaget, og muskelen dras vertikalt opp med 2 tobakkpungs-sting. Vi må ofte ved denne liften gjøre et tinning-løft samtidig.
Ved optimum-løftet , som passer bedre for eldre, legges snittet også bak øret, da dette korrigerer halsen bedre. Huden løsnes i mindre grad enn ved Macs-løftet.

PS: Et ansiktsløft korrigerer ikke rynker , spesielt ikke de rundt munnen. Vi anbefaler derfor Obagis hudforbedrende kremprogram og evt. kjemisk peel eller laser peel i tillegg.
Vi gjør også ofte samtidig fettransplantasjon til midtansiktet og øyelokkplastikk i samme seanse.

Etter operasjonen

Man blir på klinikken hele dagen man er operert. Det er lurt å avtale at noen henter en ca kl 15 operasjonsdagen, da man ikke kan kjøre bil selv eller ta buss eller tog på egen hånd denne dagen. Man får ikke være alene den første natten etter ansiktsløft-operasjonen. Uansett hvilken operasjon som er utført er det viktig at man etter inngrepet holder seg mest mulig i ro de første dagene, snakker lavt med minst mulig mimikk, og ikke vrir på hodet. I den samme perioden etter ansiktsløftet anbefales rikelig med væske og flytende føde. Man skal sove med 2 puter om natten, og alltid på ryggen den første uken.

Utenbys pasienter bør oppholde seg i nærheten av klinikken etter at bandasjen er fjernet. Den første postoperative kontrollen finner sted på formiddagen dagen etter ansiktsløft-operasjonen. Bandasjen skiftes og dren fjernes. Vi tar bandasjen dagen etter, kan da vaske håret med vanlig sjampo. Stingene taes etter 9 dager. For minst mulig arr, er det viktig å holde sårene frie for skorper. (Bruk fuktige kompress eller q-tips.)
Full fysisk aktivitet kan gjenopptas ca 2-3 uker etter ansiktsløft-operasjonen. Man vil føle seg stiv i halsen og i ansiktet etter operasjonen. For noen varer dette i 14 dager, men for de fleste kan det ta flere uker. Denne følelsen vil imidlertid alltid forsvinne etterhvert. Vi strammer aldri for mye i en ansiktsløft-operasjon. Vanligvis er det sjelden smerter etterpå, men man kan føle litt nummenhet foran og under ørene i flere måneder etter inngrepet.

Komplikasjoner

Mange tusen ansiktsløftinger foretas rundt omkring i verden hvert år uten noen form for komplikasjoner, men som ved alle operative inngrep kan disse forekomme. Det vanligste er blodansamling under huden etter en ansiktsløft-operasjon. Dette forekommer da helst det første døgnet etter operasjonen, og det er derfor svært viktig å holde seg mest mulig i ro for å unngå dette. Dersom blodansamlingen (hematomet) er betydelig, må man åpne og stoppe blødningskilden. Av og til kan man også suge ut blodet, uten å måtte åpne. Blodansamlingen merkes ved at det er unormal hevelse, som regel på den ene siden av ansiktet.
Infeksjon i forbindelse med ansiktsløft er svært sjelden. Vi gir imidlertid for sikkerhets skyld antibiotika postoperativt. Det kan fore komme ujevnheter i huden i en periode etter operasjonen. Disse forsvinner etter en tid. Arrene foran ørene blir vanligvis svært lite synlige, dersom man ikke danner keloid.
I hårområdet, der huden strekkes, kan arrene bli noe bredere med et visst hårtap. Lammelse av ansiktsnerven med skjevhet i ansiktet er også beskrevet, men hører med til de meget sjeldne komplikasjoner.

Hva kan man forvente seg av resultatet?

Ansiktsløft korrigerer først og fremst folder og hengende hudpartier. Hudens kvalitet, linjer, rynker og eventuelle solskader, blir uforandret. For å bedre huden har vi også flere forskjellige behandlingstilbud. Kombinasjonen operasjon og hudforbedrende behandling har blitt mer og mer vanlig rundt om i verden. Ved Bærum Plastikkirurgi har vi på dette området lengst erfaring i Europa.
Våre inngrep får deg ikke til å se ut som 20 år. Dette er heller ikke hensikten. Vi etterstreber et naturlig utseende, ikke overstrammet og ikke med et operert uttrykk. Du skal føle deg vel med deg selv – da vil også de i dine omgivelser føle seg vel.

Få en konsultasjon for ansiktsløft

Få svar på dine spørsmål og hør mer om ansiktsløft, pris og varighet. For at du skal oppnå de beste resultater med behandlingen, skal behandlingen tilpasses til deg. Derfor starter vi alltid med en konsultasjon i vår klinikk, hvor en av våre dyktige leger snakker med deg om din behandling og hvordan behandlingsforløpet skal være. Du får grundig rådgivning og svar på dine spørsmål om behandlingen, så du kan få en klar idé om hvilke resultater du kan forvente, hvor lang behandlingstiden vil være, og hva totalprisen blir. Konsultasjonen varer i ca. 30 minutter.

Bestill konsultasjon

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Telefon (obligatorisk)

Din henvendelse

Etter to mislykkede nese operasjoner i USA for å hjelpe meg å puste bedre kom alt på plass etter at Dr. Jarl Bunæs rettet alt opp.
Jan Thomas, Tv-host, designer, stylist, makeup & hair stylist.
Jeg følte meg trygg fra det øyeblikket jeg ankom klinikken. Dr. Roarsen mottok meg på en svært profesjonell og varm måte. Sammen la vi en behandlingsplan som ble fulgt til punkt og prikke, med utmerket resultat både ift. nese- og øyelokksoperasjonen.
Kvinne (49), Oslo

Se prislisten

Ønsker du en uforpliktende samtale?

Vi er opptatt av at dine ønsker blir ivaretatt og at resultatene blir vakre og naturlige.

Tilbake til toppen