Fettransplantasjon

Bærum Plastikkirurgi / Ansikt / Fettransplantasjon

Fettransplantasjon

Plastisk kirurgi gir deg mange valgmuligheter. Har du et konkret problem du ønsker å forandre, kan synlige forbedringer ofte oppnås med plastisk kirurgi. Om du vurderer fettransplantasjon bør du kontakte oss. Vi har 25 års erfaring og høy medisinsk kompetanse. Det er viktig for oss å oppnå et godt resultat, og det er viktig at du skal føle deg trygg. Bærum Plastikkirurgi tilbyr et komplett tilbud innenfor kosmetiske behandlinger og plastisk kirurgi, og fettransplantasjon er noe vi er gode på.

 

 

Mikro fettransplantasjon

Fettransplantasjoner har vært utført i mange år. Man tar fett fra ett område på kroppen og flytter til et annet sted, fortrinnsvis ansiktet. Dette for å fylle opp defekter som kan oppstå etter skader eller volumtap. Problemet med de tidligere fett-transplantasjonene har vært at fettet som ble flyttet forsvant etter relativt kort tid. Kun uforutsigbare mengder ble værende igjen.
Ved Bærum Plastikkirurgi har vi i over 20 år transplantert fett fra et område til et annet, og fått de fleste fettcellene til å trives i det nye området. Vi bruke den såkalte Coleman metoden, dvs at fettcellene plasseres i små dråper i ulike dyp under huden. Denne metoden gjør at blodsirkulasjonen greier å ernære de små fettdepotene, og fettcellene overlever. Vi fornyer våre metoder til det bedre hele tiden, og gjør nå såkalt mikro fettransplantasjon. Hullene i kanylene vi høster fettet med er enda mindre, likeså kanylene vi deponerer fettet med. Dette øker graden av take, dvs at fettcellene overlever.

Hva kan vi behandle?

Innsunkne og nedsenkede områder under huden, som for eksempel ujevnheter etter acnearr, dype leppe-/ nesefolder, marionettfoldene (det er de små fordypningene nedenfor munnvikene) kan behandles med fettransplantasjon. Fordypningen under øynene, ofte med blå misfarging, kalt “tear throught”, er det mest søkte område for fett-fyll. Dette er også det mest takknemlige både fordi fettet holder best her (liten bevegelse) og fordi det gir et veldig fint kosmetisk resultat.
Transplantert fett kan også erstatte kunstige kinn- og hakeproteser. Fettet kan forstørre lepper med varig resultat. Men resultatet her varierer noe. Forutsetningen for fettransplantasjon er at det finnes fett på kroppen (mage/ lår/ bak) der vi kan hente materiale . Som regel finner vi nok fett.
Fordelene ved fett som filler er at det som regel ikke bør etterfylles hvert halvår, som kunstige fillere må. Fettet som overlever etter 2 måneder, har man resten av livet. Det har til nå ikke kunnet konkurrere med kunstige fillere i forhold til rynker, men det kommer mer og mer; dette kalles «nano-fett-metoden».

Hvordan går vi frem ved en fettransplantasjon?

Etter konsultasjonen hos legen, hvor det hele blir planlagt, møter man operasjonsdagen i enkle klær, uten sminke. Fettransplantasjonen utføres i lokalbedøvelse og sedasjon.
Vi finner et egnet område på kroppen der det finnes fett, for eksempel mage, lår eller over knærne. Dette området blir bedøvet, og etter ca et kvarter blir fettet som man trenger suget ut ved hjelp av spesielle innhøstningskanyler.
Fettet prepareres så på en spesiell måte, bl.a. med sentrifuge slik at veske og olje fjernes fra fett cellene. Disse settes så inn i områdene i ansiktet som mangler volum.. Disse områdene er selvfølgelig også lokalbedøvet, slik at det er helt smertefritt.
Fett til overs fryses ned. Dersom en korreksjon blir nødvendig gjøres dette etter tidligst 2 måneder og maksimalt 6 måneder (lenger holder ikke fettet). Man blir moderat hoven opp til en uke etter inngrepet.

Operasjonsdagen

Operasjonsdagen møter man fastende, dvs. ikke spise eller drikke noe de siste 6 timene før inngrepet. Røykere bør redusere røykingen i 14 dager før inngrepet, og slutte helt de siste 2 dagene. Tabletter som inneholder acetylsalisylsyre, for eksempel Globoid og Dispril, og andre blodfortynnende medisiner, må unngås de siste 14 dager før inngrepet. Det samme gjelder for store mengder med C og E-vitaminer.
Operasjonsdagen bør man avtale at noen henter en, eller så må man ta en taxi hjem etter operasjonen. Man kan ikke kjøre bil hjem selv etter inngrepet med fettransplantasjon, heller ikke ta buss eller tog på egen hånd denne dagen.

Komplikasjoner etter fettransplantasjon

Infeksjon kan forekomme, men dette er svært sjelden. Alle pasienter tar imidlertid antibiotika forebyggende for å unngå dette helt. Nerveskader er beskrevet, men som regel er disse forbigående. Ujevnheter og kuler er svært sjelden.
PS! Resultatene etter en fettransplantasjon, selv med vår nåværende metode, kan ikke garanteres 100%, men det er et populært inngrep og de aller fleste pasienter er meget fornøyd.

Få en konsultasjon for Fettransplantasjon

Få svar på dine spørsmål og hør mer om fettransplantasjon, pris og varighet. For at du skal oppnå de beste resultater med behandlingen, skal behandlingen tilpasses til deg og din hudtype. Derfor starter vi alltid med en konsultasjon i vår klinikk, hvor en av våre leger snakker med deg om din behandling av fettransplantasjon, og hvordan behandlingsforløpet skal være. Du får grundig rådgivning og svar på dine spørsmål om behandlingen, så du kan få en klar idé om hvilke resultater du kan forvente, hvor lang behandlingstiden vil være, og hva totalprisen blir. Konsultasjonen varer i ca. 30 minutter.

Bestill konsultasjon

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Telefon (obligatorisk)

Din henvendelse

Etter to mislykkede nese operasjoner i USA for å hjelpe meg å puste bedre kom alt på plass etter at Dr. Jarl Bunæs rettet alt opp.
Jan Thomas, Tv-host, designer, stylist, makeup & hair stylist.
Jeg følte meg trygg fra det øyeblikket jeg ankom klinikken. Dr. Roarsen mottok meg på en svært profesjonell og varm måte. Sammen la vi en behandlingsplan som ble fulgt til punkt og prikke, med utmerket resultat både ift. nese- og øyelokksoperasjonen.
Kvinne (49), Oslo

Se prislisten

Ønsker du en uforpliktende samtale?

Vi er opptatt av at dine ønsker blir ivaretatt og at resultatene blir vakre og naturlige.

Tilbake til toppen