Halsløft

Halsløft

Ønske om et halsløft er gjerne noe som kommer med alderen, når ens hud begynner å miste sin elastisitet og spenst. Når man har løs og slapp hud i ansiktet, kan det få en til å se eldre ut enn det man egentlig er. Derfor kan et halsløft hvor du får fjernet overskytende hud, føre til at du ser yngre ut. Kanskje ikke yngre enn din egen alder, men yngre enn før du fikk et halsløft.

Det kan være ulike årsaker som påvirker huden i ansiktet. Påvirkning av sol, vind og vær kan føre til at ansiktet ser eldre ut, slik at du mister din ungdommelige glød i ansiktet. En annen viktig faktor kan være røyking og alkohol, som tærer på huden. Også stress og aldring kan gjøre huden moden til et halsløft.

Før operasjonen – halsløft

Medisiner som inneholder acetylsalisylsyre, C og E-vitaminer og antiflogistika (smertestillende for muskel- og skjelettsykdommer) skal unngås de siste 14 dagene før halsløftoperasjonen. Dersom man røyker må man trappe ned på dette de siste 14 dagene før operasjonen, og ikke røyke i det hele tatt de 3 siste dagene før. Heller ikke bør man røyke 1 uke etter halsløftoperasjonen.

Man må avstå fra alkohol 3-4 dager før operasjonen, og minst 1 uke etterpå. Dette bidrar til å minske hevelse og blødningsrisiko, samt at tilhelingen skjer raskere etter halsløft operasjonen. Hår og ansikt vaskes godt med Hibiscrub kvelden før og morgenen før operasjonen. Mat eller drikke må ikke inntas de siste 6 timene før operasjonen.
Møt frem uten sminke og med enkle klær som ikke må dras over hodet. Det er også en fordel om man ikke har sko med snøring.
Håret blir ikke klippet i forbindelse med halsløft-operasjonen.

Selve operasjonen

De fleste velger å utføre halsløft-operasjonen i lokalbedøvelse. I mange tilfeller overvåker en anestesisykepleier pasienten hele tiden. Pasienten får beroligende og smertestillende midler både før lokalbedøvelse settes, og underveis. De fleste sover for det meste, og merker ikke ubehag.

Etter operasjonen

Man blir på klinikken hele dagen man er operert. Det er lurt å avtale at noen henter en ca kl 15 operasjonsdagen, da man ikke kan kjøre bil selv eller ta buss eller tog på egenhånd denne dagen. Man får ikke være alene den første natten etter halsløft operasjonen. Uansett hvilken operasjon som er utført, er det viktig at man etter inngrepet holder seg mest mulig i ro de første dagene, snakker lavt med minst mulig mimikk, og ikke vrir på hodet. I den samme perioden anbefales rikelig med væske og flytende føde. Man skal sove med 2 puter om natten, og alltid på ryggen den første uken.
Utenbys pasienter bør oppholde seg i Oslo i minst 1 uke, og helst 10 dager. Den første post-operative kontrollen finner sted på formiddagen dagen etter halsløftoperasjonen. Deretter kommer man til kontroll relativt ofte i løpet av den første uken. Stingene taes etter 10 dager, evnt. noen etter 7 dager. Bandasjen fjernes som regel etter 2 dager og da kan man forsiktig vaske håret. For minst mulig arr, er det viktig å holde sårene frie for skorper (bruk fuktige kompress eller q-tips.)
Full fysisk aktivitet kan gjenopptas ca 3 uker etterhalsløft operasjonen. Man vil føle seg stiv i halsen og i ansiktet etter operasjonen. For noen varer dette i 14 dager, men for de fleste kan det ta flere uker. Denne følelsen vil imidlertid alltid forsvinne etter hvert. Vi strammer aldri for mye i en halsløft-operasjon. Vanligvis er det sjelden smerter etterpå, men man kan føle litt nummenhet foran og under ørene i flere måneder etter inngrepet.

Komplikasjoner

Mange tusen halsløft foretas rundt omkring i verden hvert år uten noen form for komplikasjoner, men som ved alle operative inngrep kan disse forekomme. Det vanligste er blodansamling under huden etter en halsløft-operasjon. Dette forekommer da helst det første døgnet etter operasjonen, og det er derfor svært viktig å holde seg mest mulig i ro for å unngå dette. Dersom blodansamlingen (hematomet) er betydelig, må man åpne og stoppe blødningskilden. Av og til kan man også suge ut blodet, uten å måtte åpne. Blodansamlingen merkes ved at det er unormal hevelse, som regel på den ene siden av ansiktet.
Infeksjon i forbindelse med halsløft er svært sjelden. Vi gir imidlertid for sikkerhets skyld antibiotika post-operativt. Det kan forekomme ujevnheter i huden i en periode etter operasjonen. Disse forsvinner etter en tid. Arrene foran ørene blir vanligvis svært lite synlige, dersom man ikke danner keloid.
I hårområdet, der huden strekkes, kan arrene bli noe bredere med et visst hårtap. Lammelse av ansiktsnerven med skjevhet i ansiktet er også beskrevet, men hører med til de meget sjeldne komplikasjoner.

Hva kan man forvente seg av resultatet?

Halsløft korrigerer først og fremst folder og hengende hudpartier. Hudens kvalitet, linjer, rynker og eventuelle solskader, blir uforandret. For å bedre huden har vi også flere forskjellige behandlingstilbud. Kombinasjonen operasjon og hudforbedrende behandling har blitt mer og mer vanlig rundt om i verden. Ved Bærum Plastikkirurgi har vi på dette området lengst erfaring i Europa.
Våre inngrep får deg ikke til å se ut som 20 år. Dette er heller ikke hensikten. Vi etterstreber et naturlig utseende, ikke overstrammet og ikke med et operert uttrykk. Du skal føle deg vel med deg selv – da vil også de i dine omgivelser føle seg vel.

Få konsultasjon for halsløft

Få svar på dine spørsmål og hør mer om halsløft, pris og varighet. For at du skal oppnå de beste resultater med behandlingen, skal behandlingen tilpasses til deg. Derfor starter vi alltid med en konsultasjon i vår klinikk, hvor en av våre dyktige medarbeidere snakker med deg om din behandling og hvordan behandlingsforløpet skal være. Du får grundig rådgivning og svare på dine spørsmål om behandlingen, så du kan få en klar idé om hvilke resultater du kan forvente, hvor lang behandlingstid vil det være, og hva totalprisen på blir. Konsultasjonen varer i ca. 30 minutter. Den er helt uforpliktende. Bestill konsultasjon for halsløft.

Se Lisbeth fortelle om sine erfaringer…

Bestill konsultasjon

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Telefon (obligatorisk)

Din henvendelse

Etter to mislykkede nese operasjoner i USA for å hjelpe meg å puste bedre kom alt på plass etter at Dr. Jarl Bunæs rettet alt opp.
Jan Thomas, Tv-host, designer, stylist, makeup & hair stylist.
Jeg følte meg trygg fra det øyeblikket jeg ankom klinikken. Dr. Roarsen mottok meg på en svært profesjonell og varm måte. Sammen la vi en behandlingsplan som ble fulgt til punkt og prikke, med utmerket resultat både ift. nese- og øyelokksoperasjonen.
Kvinne (49), Oslo

Se prislisten

Ønsker du en uforpliktende samtale?

Vi er opptatt av at dine ønsker blir ivaretatt og at resultatene blir vakre og naturlige.

Tilbake til toppen