Øreplastikk

Bærum Plastikkirurgi / Ansikt / Øreplastikk

Øreplastikk

Kosmetisk korreksjon (øreplastikk) av medfødte utstående ører (Aures alatae) hos barn og voksne, blir utført av dyktige kirurger ved klinikken Bærum Plastikkirurgi. Utstående ører (Aures alatae) er ikke en sykdom, men en en helt normal variasjon. Ca. 8-10% av befolkningen har utstående ører i større eller mindre grad, og utstående ører er den hyppigste medfødte ytre øre-variasjon i den vestlige del av verden.

De aller fleste ønsker i dag å operere sine barns ører (øreplastikk) før skolealder for at de ikke skal bli mobbet, men det er heller ikke sjelden at vi utfører øreplastikk på ungdom eller voksne, hvor utstående ører ikke har blitt korrigert i barnealderen.

Vi benytter en minimal invasiv metode (AM Raunig), som oppretter ørets naturlige konfigurasjon, med meget gode resultater. Av og til kombinerer vi forskjellige øreplastikk-teknikker for å oppnå det vi ønsker. Dette vil vi gå nøye gjennom under konsultasjonen for utstående ører. Målet er å skape et naturlig utseende øre, som ikke fanger mer oppmerksomhet enn øret normalt skal gjøre.


Resultat etter øreplastikk

Det viktigste for de aller fleste pasienter er at utstående ører kommer mer inntil hodet på naturlig måte. Den minimal invasive metode gir dette resultatet.

Hvordan utføres operasjonen?

Inngrepet for utstående ører utføres nesten alltid i lokal bedøvelse. Hos mindre barn gjøres det i narkose. Det legges et lite snitt bak ørefolden øverst i øret på forsiden. Huden over brusken på ørets fremside løsnes gjennom dette lille snittet. Ved hjelp av en diamantfil slipes brusken tynn, slik at en ny fold lett kan formes. Vi setter to små tråder under huden som holder øret på plass i denne nye formen.

Etter øreplastikk-operasjonen og forholdsregler

For å holde ørene i ro mens snittene gror må man gå med bandasje rundt hodet i en uke. Denne fjernes samtidig som stingene tas. Det er fint om øret tapes nattestid i en måned etter inngrepet. Dine ører vil være blå og hevede som følge av øreplastikk-operasjonen. Det kan være nedsatt følelse i ørene for varme/ kulde. Direkte sol og solarium frarådes i 6 måneder etter operasjonen.Vi fraråder alle klorholdige svømmehaller/bad, samt bading i havvann 2 måneder etter øreplastikk-operasjonen.

Det er normalt

Det er normalt å ha smerter i ørene i varierende styrke de følgende dagene. Det kan være sjenerende kløe under forbindingen.

Rekreasjon/ fysisk aktivitet

Vi tilråder nedsatt aktivitet/ sykemelding den første uken etter øreplastikk operasjonen. Likeledes anbefaler vi at du i ytterligere 3 uker unngår aktiviteter hvor det er risiko for slag på øret.

Mulige komplikasjoner etter utskrivelsen

Det er sjelden problemer med øreplastikk-operasjon. Blødninger med blodansamling under huden kan forekomme. Dette må behandles ved at blodet må tappes ut. Infeksjon kan opptre, men meget sjelden.
Det er også svært sjelden at øret går tilbake til gammel form.

Få konsultasjon for øreplastikk

Få svar på dine spørsmål og hør mer om øreplastikk, pris og varighet. For at du skal oppnå de beste resultater med behandlingen, skal behandlingen tilpasses til deg. Derfor starter vi alltid med en konsultasjon i vår klinikk, hvor en av våre dyktige medarbeidere snakker med deg om din behandling og hvordan behandlingsforløpet skal være. Du får grundig rådgivning og svar på dine spørsmål om behandlingen, så du kan få en klar idé om hvilke resultater du kan forvente, hvor lang behandlingstid det vil være, og hva totalprisen blir. Konsultasjonen varer i ca. 30 minutter. Den er helt uforpliktende. Bestill konsultasjon for øreplastikk.

Plastisk kirurgi endret livet til Linn…

Bestillkonsultasjon

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Telefon (obligatorisk)

Din henvendelse

Etter to mislykkede nese operasjoner i USA for å hjelpe meg å puste bedre kom alt på plass etter at Dr. Jarl Bunæs rettet alt opp.
Jan Thomas, Tv-host, designer, stylist, makeup & hair stylist.
Jeg følte meg trygg fra det øyeblikket jeg ankom klinikken. Dr. Roarsen mottok meg på en svært profesjonell og varm måte. Sammen la vi en behandlingsplan som ble fulgt til punkt og prikke, med utmerket resultat både ift. nese- og øyelokksoperasjonen.
Kvinne (49), Oslo

Se prislisten

Ønsker du en uforpliktende samtale?

Vi er opptatt av at dine ønsker blir ivaretatt og at resultatene blir vakre og naturlige.

Tilbake til toppen