Øyelokkoperasjon

Bærum Plastikkirurgi / Ansikt / Øyelokkoperasjon

Øyelokkoperasjon

Øynene er sjelens vinduer. Avhengig av genetiske faktorer kan huden i øyelokkene sige ned, og eventuelle poser kan bli synlige i nedre øyelokk. Dette kan gi utseendet et trøtt og slitent preg, selv om vedkommende ikke føler seg det minste uopplagt eller i dårlig form. Øyelokkoperasjon/ øyelokkskirurgi kan korrigere dette på en svært grei måte.


 

 

Øyelokkoperasjon – få tilbake det våkne blikket!

Kirurgiske metoder for å redusere hudoverskuddet i de øvre øyelokkene er allerede beskrevet av romeren Celsus i det første århundret etter Kristus. Når huden i øvre øyelokk ble så slapp at den hang ned over øyehårene og forstyrret synet, ble den overflødige delen klemt av, blodforsyningen stoppet, og etter en tid falt hudpartiet av uten store arrdannelser. I dag er blepharoplastikk / øyelokkoperasjon (øyelokksplastikk) en av de aller vanligste kosmetiske operasjoner, og sofistikerte teknikker er utviklet gjennom årene. Bærum Plastikkirurgi har lang erfaring med øyelokkoperasjon.

Med alderen kan øyelokkenes stadige bevegelser gjøre musklene i øyelokkene fortykket og huden slapp og rynket. Fettet som ligger rundt øyeeplet holdes på plass av en seneplate. Denne platen kan svekkes (ofte arvelig betinget), og fettet kan manifestere seg som poser, både i øvre og nedre øyelokk. Fettposer kan også sees i ung alder, uten at huden er affisert.

De fleste øyelokksoperasjoner gjøres av hensyn til utseendet. Man ser yngre, mer våken og opplagt ut etter et slikt inngrep. Større forandringer med store poser og slapp hengende hud kan også gi tretthetssymptomer. Det er rett og slett tyngre å løfte øyelokkene. Mange opplever derfor mindre tyngdefornemmelse og føler seg mer opplagte etter en øyelokksplastikk.

Ved Bærum Plastikkirurgi har vi lang og god erfaring med både øvre og nedre øyelokksplastikk. Vi benytter moderne og trygge metoder, og har muligheten og kompetansen til å kombinere forskjellige behandlinger dersom dette er å anbefale for å oppnå optimale og naturlige fine resultater. Noen ganger vil øyelokkoperasjon være det riktige inngrepet, andre ganger er det panneløft eller øyenbrynsløft, og hos noen vil begge deler kunne være aktuelt.

Før operasjonen

Preparater med acetylsalisylsyre eller andre blodfortynnende midler må ikke tas siste 14 dager før inngrepet. Disse øker faren for blødninger. Det samme gjelder for inntak av store mengder C eller E-vitaminer.

Røykere bør redusere forbruket mest mulig 14 dager før øyelokkoperasjon, og ikke røyke i det hele tatt de siste to dagene før. Ved forkjølelse eller annen febersykdom utsettes inngrepet.

Større fysiske anstrengelser bør unngås i to uker etter inngrepet. Operasjonsdagen for øyelokkoperasjon møter man fastende, dvs. ikke spise eller drikke etter kl 24 kvelden før.
Kontaktlinser må fjernes.

Selve operasjonen gjøres med laser

Inngrepet (øyelokkoperasjon) foretas i lokalbedøvelse med mild sedasjon. Først settes en liten injeksjon med avslappende og smertestillende medisin i en blodåre. Så bedøves huden i øyelokkene.

Selve inngrepet deretter er helt smertefritt. Ved Bærum Plastikkirurgi blir de aller fleste øyelokkoperasjoner i dag utført med laser. Hovedfordelen er at det ikke blør under inngrepet, og at rehabiliteringstiden etterpå blir kortere fordi det som regel blir mindre hevelse og blåmerker.

Operasjonssnittene legges slik at de synes minst mulig etter inngrepet. I øvre øyelokk legges de i den dype øyelokksfolden. Man vil imidlertid måtte avvike litt herfra, ut til sidene, dersom det er mye heng i dette området. De nedre øyelokkene opereres for det meste ”innenifra”, dvs. at snittet legges på innsiden av øyelokket og at det ikke blir noe utvendig arr. Er det stort hudoverskudd, må man fjerne noe av huden like under øyevippene med en såkalt ”pinch-” metode. I de øvre øyelokkene fjernes overskuddet av hud, fett og eventuelt litt av muskulaturen.

Man skal være klar over at hudoverskuddet i de øvre øyelokkene også delvis kan skyldes nedsenkning av øyebrynene. Dette vil ikke bli korrigert ved en vanlig øvre øyelokksplastikk, men eventuelt senere eller samtidig med et endoskopisk panneløft. Øylokkplastikk operasjon av nedre øyelokk gjøres først og fremst pga. synlige fettposer. Moderat hudoverskudd vil også bli forbedret ved operasjonen med laser ”innenifra”. Har man mye hud, må imidlertid øyelokkoperasjoninngrepet utføres med det tidligere omtalte snitt. Hudoverskuddet blir da fjernet, samtidig med at fettposene blir redusert.

Etter øyelokkoperasjonen

Etter øyelokkoperasjonen blir man værende i klinikken i et par timer. Man bør få noen til å hente seg, alternativt ta en drosje hjem, da man ikke skal kjøre bil samme dag som inngrepet. Det første døgnet etter øyelokkoperasjon skal man holde seg i ro og bruke ispose-bandasje over øynene. Denne lages ved å fryse isbiter på vanlig måte, deretter legges for eksempel 4 stk i en frysepose som knytes igjen, og dette legges på øyelokkene med en kompress eller et rent lommetørkle under. Veksle mellom å ha bandasjen på og av. Intervaller på 10 -20 minutter er det helt ideelle.

På natten bør man sove med en ekstra pute under hodet så man blir liggende litt høyt. Man skal ikke bruke is om natten. Det er fint at man bruker is fortsatt litt på formiddagen første dagen etter operasjonen. For at man ikke skal utvikle skorper i arret under tilhelingsprosessen, er det fint å bruke fuktede kompresser over stingene 5-10 min de første dagene, evt. av og til fukte stingene LETT med en Q-tips. Eventuelle blåmerker som har kommet, må kroppen fjerne selv. Dette kan ta fra 10 til drøyt 14 dager, men man kan gjerne sminke det bort etter en ukes tid. Etter nedre øyelokksoperasjon kan det komme blodig tårevæske etter 5-14 dager. Trykk da forsiktig med en kjølig kompress.

Stingene fjernes etter en uke. Kontaktlinser kan brukes igjen 14 dager etter øyelokkoperasjonoperasjonen.

Mulige komplikasjoner og risiko

Øyelokksoperasjon er et populært inngrep som som regel gir svært gode resultater. Det perfekte resultat etter en øyelokkoperasjon kan i enkelte tilfeller være umulig å oppnå pga. alder, hudforhold, asymmetri, arvelige faktorer og i tillegg nedsenkede øyebryn. Kinnposer, dvs. utposninger nedenfor nedre øyelokk, kan ikke korrigeres ved denne operasjonen. Dype rynker rundt øynene går heller ikke bort ved en vanlig øyelokksplastikk.

I forbindelse med nedre øyelokksplastikk operert innenifra, kan man utføre en laserpeeling i samme seanse.

Man må også huske på at ingen er helt lik på høyre og venstre side av ansiktet. Forholdene rundt øynene er også som regel forskjellige. Derfor kan en viss grad av asymmetri fortsatt være til stede etter øyelokkoperasjonoperasjonen.

Dersom kirurgen tar for mye hud fra øvre øyelokk kan pasienten få lukningsvansker. Fjernes for mye hud fra det nedre øyelokk kan øyelokksranden senkes, slik at det hvite synes bedre. Dette vil i de fleste tilfeller bedre seg etter 4-8 uker.

Man bør da massere jevnlig i denne perioden. Ved Bærum Plastikkirurgi har vi ikke sett denne komplikasjonen etter at man begynte å operere nedre øyelokk ”innenifra”.

Konklusjon

Øyelokkoperasjon er et relativt lite inngrep som får en til å se mer våken og opplagt ut. Det er et av de vanligste kosmetiske inngrep i verden. Det er sjelden stort ubehag i forbindelse med inngrepet, verken mens det pågår eller etterpå. Komplikasjonsfrekvensen er svært lav.

Få konsultasjon for øyelokkoperasjon

Få svar på dine spørsmål og hør mer om øyelokkoperasjon, pris og varighet. For at du skal oppnå de beste resultater med behandlingen, skal behandlingen tilpasses til deg. Derfor starter vi alltid med en konsultasjon i vår klinikk, hvor en av våre dyktige medarbeidere snakker med deg om din behandling og hvordan behandlingsforløpet skal være. Du får grundig rådgivning og svar på dine spørsmål om behandlingen, så du kan få en klar idé om hvilke resultater du kan forvente, hvor lang behandlingstid det vil være, og hva totalprisen blir. Konsultasjonen varer i ca. 30 minutter. Den er helt uforpliktende. Bestill konsultasjon for øyelokkoperasjon.

Bestill konsultasjon

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Telefon (obligatorisk)

Din henvendelse

Etter to mislykkede nese operasjoner i USA for å hjelpe meg å puste bedre kom alt på plass etter at Dr. Jarl Bunæs rettet alt opp.
Jan Thomas, Tv-host, designer, stylist, makeup & hair stylist.
Jeg følte meg trygg fra det øyeblikket jeg ankom klinikken. Dr. Roarsen mottok meg på en svært profesjonell og varm måte. Sammen la vi en behandlingsplan som ble fulgt til punkt og prikke, med utmerket resultat både ift. nese- og øyelokksoperasjonen.
Kvinne (49), Oslo

Se prislisten

Ønsker du en uforpliktende samtale?

Vi er opptatt av at dine ønsker blir ivaretatt og at resultatene blir vakre og naturlige.

Tilbake til toppen