Øyenbrynsløft

Bærum Plastikkirurgi / Ansikt / Øyenbrynsløft

Øyenbrynsløft

Vi gjør som regel denne øyenbrynsløftoperasjonen også i sedasjon med lokalbedøvelse, som vanligvis går veldig greit. Man kan også få narkose ved øyenbrynsløft.

Det vanligste øyenbrynsløftet gjøres i dag endoskopisk. Er pannen veldig høy (langt mellom bryn og hårfeste), må vi legge et snitt like bak hårfestet og fjerne en del hud. Dette gjør vi ikke ved det endoskopiske øyenbrynsløftet. Da lager vi 4 små snitt bak hårfestet som ikke blir synlig. Vi løsner så pannehuden ned til brynene under endoskopets veiledning. Lager så et snitt langs øvre øyehule-kant i en muskel-sene som binder fast pannehuden til benet, og løfter pannehuden opp på 2 plasthengere og ankertråder. Plasthengerne resorberes og er borte etter ca 6 måneder. Festesenen har da ”limt” seg til benet et stykke lenger opp og således blir brynene løftet.

En del muskelfibre til ”sint”-muskelen blir kuttet, slik at evnen til å rynke huden mellom brynene blir redusert. Det er vanskelig å kutte denne helt av hensyn til ikke å skade nerver.
Endoskopisk øyenbrynsløft er en grei og nesten blod-tom operasjon, vanligvis uten stort ubehag. Får man blåmerker sees de som regel nedenfor øynene.

Simpelt øyenbrynsløft

En lett og ukomplisert metode er et lite snitt på hver side av pannen på ca. 2 cm. Øyenbrynsløft-operasjonen gjøres med lokalbedøvelse, og kun enkelte pasienter egner seg til denne metoden.

Før øyenbrynsløft-operasjonen

Preparater med acetylsalisylsyre eller andre blodfortynnende midler må ikke tas siste 14 dager før inngrepet. Disse øker faren for blødninger. Det samme gjelder for inntak av store mengder C eller E-vitaminer.
Røykere bør redusere forbruket mest mulig 14 dager før øyelokkplastikk, og ikke røyke i det hele tatt de siste to dagene før. Ved forkjølelse eller annen febersykdom utsettes inngrepet. Større fysiske anstrengelser bør unngås i to uker etter øyenbrynsløft operasjonen. Operasjonsdagen for øyenbrynsløft møter man fastende, dvs. ikke spise eller drikke etter kl 24 kvelden før.

Etter øyenbrynsløft-operasjonen

Etter øyenbrynsløft-operasjonen får man et elastisk bind rundt pannen i 1 døgn, og et plaster som kan fjernes etter 5 dager. Agraffene i i snittene fjernes etter 9 dager. Full fysisk aktivitet kan gjenopptas 14 dager etter et øyenbrynsløft.

Etter øyenbrynsløft-operasjonen hviler man på klinikken et par timer. Man kan ikke selv kjøre hjem pga. de beroligende medisinene.

Det er ingen smerter mens lokalbedøvelsen virker, men etter 4-6 timer vil lokalbedøvelsen avta og man vil føle en stramhetsfølelse, som om man har en stram hatt på.

Komplikasjoner ved øyenbrynsløft

Sjeldent oppstår komplikasjoner som blødning og infeksjon. Nerveskader kan forekomme etter øyenbrynsløft, men i de aller fleste tilfellene vil dette bedre seg innen noen uker.

Få konsultasjon for øyenbrynsløft

Få svar på dine spørsmål og hør mer om øyenbrynsløft, pris og varighet. For at du skal oppnå de beste resultater med behandlingen, skal behandlingen tilpasses til deg. Derfor starter vi alltid med en konsultasjon i vår klinikk, hvor en av våre dyktige medarbeidere snakker med deg om din behandling og hvordan behandlingsforløpet skal være. Du får grundig rådgivning og svar på dine spørsmål om behandlingen, så du kan få en klar idé om hvilke resultater du kan forvente, hvor lang behandlingstiden vil være, og hva totalprisen blir. Konsultasjonen varer i ca. 30 minutter. Den er helt uforpliktende. Bestill konsultasjon for øyenbrynsløft.

Plastisk kirurgi endret livet til Linn…

Bestill konsultasjon

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Telefon (obligatorisk)

Din henvendelse

Etter to mislykkede nese operasjoner i USA for å hjelpe meg å puste bedre kom alt på plass etter at Dr. Jarl Bunæs rettet alt opp.
Jan Thomas, Tv-host, designer, stylist, makeup & hair stylist.
Jeg følte meg trygg fra det øyeblikket jeg ankom klinikken. Dr. Roarsen mottok meg på en svært profesjonell og varm måte. Sammen la vi en behandlingsplan som ble fulgt til punkt og prikke, med utmerket resultat både ift. nese- og øyelokksoperasjonen.
Kvinne (49), Oslo

Se prislisten

Ønsker du en uforpliktende samtale?

Vi er opptatt av at dine ønsker blir ivaretatt og at resultatene blir vakre og naturlige.

Tilbake til toppen