Acne-arr.

Acne-arr

Acne eller kviser er den vanligste hudsykdommen i Norge. Det er en betennelses-sykdom i kjertlene som sitter rundt hårfolliklene i huden. Acne debuterer vanligvis i puberteten og påvirkes av hormoner som opptrer i denne livsfasen. Vanligvis blir acne borte etter noen år uten å etterlate seg spor. Men den kan være ille nok så lenge det pågår.

Enkelte kan ha acne i flere tiår. Flere kan få varige arr, som for mange er til stor sjenanse og av og til kan føre til sosial isolasjon.
Kjertlene som acne-sykdommen sitter i produserer talg. Denne produksjonen øker med puberteten, og porene i huden får små hvite propper (komedoner) som også kan bli svarte (oksiderer). Bakterier kommer til og gjør lesjonene røde og i de verste tilfellene kan dette gi dype pussfylte og smertefulle cyster.
Kviser opptrer i ansiktet, på rygg/skuldre og på brystet, og enkeltvis også på andre steder av kroppen.
Årsaken til acne er ikke fullt klarlagt . Det er en betydelig arvelig komponent og vi vet hormoner har betydning.
Høyt inntak av melkeprodukter og sukker er også ugunstig.
Forverring kan ses i forbindelse med menstruasjon.

At man klør på kvisene eller klemmer dem ut er frarådet.

Hvordan behandle acne arr?

Ved Bærum Plastikkirurgi har vi lengst erfaring i Norge med behandling av arr etter acne. I prinsipp bruker vi en kombinasjon av CO2-laser og kjemisk peel. Alle våre pasienter må i minst 6 uker forbehandle huden med ZO programmet til Obagi. Etter isotretinoin tablettbehandling må man vente 6 måneder før prosedyren. Først peeler vi med Obagis Blå peel og på toppen av dette fraksjonert Co2 laserbehandling. Vi gir alle lokal bedøvelse og sedasjon, evt. narkose hvis det ønskes. Det er ikke smertefullt etterpå, men det utvikles et tynt skorpelag i huden som blir borte etter 8-12 dager. Første 3 dager bruker man hvit vaselin, deretter Kceutik (krem) blandet 50/50 med hydrokortison krem. Etter 14 dager starter de fleste med ZO programmet igjen. Har man dype arr, vil man bli bedre etter hver behandling, men ofte behøves flere.
Komplikasjon etter denne behandlingen er svært sjelden ( her har vi lang erfaring), men den alvorligste er utvikling av keloid ( pathologisk arr).

Bestillkonsultasjon

Få svar på dine spørsmål og hør mer om behandling for acne-arr, pris og varighet. For at du skal oppnå de beste resultater med behandlingen, skal behandlingen av acne-arr tilpasses deg og din hudtype. Derfor starter vi alltid med en konsultasjon i vår klinikk, hvor en av våre dyktige medarbeidere snakker med deg om din behandling av acne- arr og hvordan behandlingsforløpet skal være. Du får grundig rådgivning og svar på dine spørsmål om acnearr, så du får en klar idé om hvilke resultater du kan forvente, hvor lang behandlingstiden blir, og hva totalprisen blir. Konsultasjonen varer i ca. 30 minutter.

Plastisk kirurgi endret livet til Linn…

Bestill konsultasjon

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Telefon (obligatorisk)

Din henvendelse

Etter to mislykkede nese operasjoner i USA for å hjelpe meg å puste bedre kom alt på plass etter at Dr. Jarl Bunæs rettet alt opp.
Jan Thomas, Tv-host, designer, stylist, makeup & hair stylist.
Jeg følte meg trygg fra det øyeblikket jeg ankom klinikken. Dr. Roarsen mottok meg på en svært profesjonell og varm måte. Sammen la vi en behandlingsplan som ble fulgt til punkt og prikke, med utmerket resultat både ift. nese- og øyelokksoperasjonen.
Kvinne (49), Oslo

Se prislisten

Ønsker du en uforpliktende samtale?

Vi er opptatt av at dine ønsker blir ivaretatt og at resultatene blir vakre og naturlige.

Tilbake til toppen