Acne-behandling.

Acne-behandling

Acne eller kviser er den vanligste hudsykdommen i Norge. Sykdommen starter som regel omkring puberteten og ses mest i aldersgruppen 14-18 år, heretter avtar sykdommen gradvis. Acne ses dog stadig hos 1% av menn og 5% av kvinner  i 40 årsalderen. Det er en betennelsessykdom  i kjertlene som sitter rundt hårfolliklene i huden. Acne debuterer vanligvis i puberteten og påvirkes av hormoner som opptrer i denne livsfasen. Vanligvis blir acne borte etter noen år uten å etterlate seg spor. Men det kan være ille nok så lenge det pågår. Acne er arvelig. Hvis ens foreldre har hatt acne, er det større risiko for selv å få sykdommen.

Årsaken til acne er ikke fullt klarlagt. Det er en betydelig arvelig komponent og vi vet hormoner har betydning. Høyt inntak av melkeprodukter og sukker er også ugunstig. Forverring kan ses i forbindelse med menstruasjon, at man arbeider i fuktig miljø eller med fett og olje, samt ved stress, og at man blir utsatt for medikamenter og kjemikalier. At man klør på kvisen eller klemmer den ut kan skape arr.

Enkelte kan ha sykdommen i flere tiår. Og flere kan få varige acne , som for mange er til stor sjenanse og til og med kan føre til sosial isolasjon. Kjertlene som acnesykdommen sitter i produserer talg. Denne produksjonen øker med puberteten og porene i huden får små hvite propper (komedoner) som også kan bli svarte (oksiderer). Bakterier kommer til og gjør lesjonene røde, og i de verste tilfellene kan dette gi dype pussfylte og smertefulle cyster.
Kviser opptrer i ansiktet, på rygg/ skuldre og på brystet, og enkeltvis også på andre steder av kroppen.

Hvordan behandle acne ?

Avhengig av hvor mye acne man er plaget av, kan behandlingen være midler som smøres på huden eller midler som skal inntas. Behandling av acne retter seg mot en eller flere av de faktorer som har betydning for acneutviklingen: Økt produksjon av hudfett, forsnevring av talgkjertlenes åpning, eller acnebakterien selv.
Ved Bærum Plastikkirurgi behandler vi acne med en kombinasjon av ZOs kremprogram med A-vitaminsyre som hovedingrediens, og isotretinointabletter i en liten dose dersom ikke kremene er nok. Tablettbehandlingen varer i 6 måneder, krembehandlingen fortsetter så lenge det er risiko for tilbakefall.

De mest vanlige former for acne er:

– Overfladisk ikke-betent acne/ hudorm. Mørke/ åpne og lyse/ lukkede hudormer.
– Overfladisk betent acne. Overfladiske betente kviser.
– Dyp acne. Store dype betente knuteaktige fortykkelser, såkalte cyster.
– Veldig dyp acne. Store sammenhengende blærer/cyster og store knuteaktige fortykkelser, fører ofte til store arrdannelser (oftest hos menn).

Hva kan man gjøre selv mot acne?

Ved lettere former for acne kan man ofte selv bedre tilstanden ved å:

– Unngå fete kremer og oljeholdig kosmetikk i ansiktet
– Unnlate å bruke hårvoks
– Rense huden daglig med mild såpe

Fakta om acne:

– Arvelig tilstand
– Forverres av oljeholdige kremer, kosmetikk, hårvoks, høy luftfuktighet
– Visse legemidler forverrer tilstanden, for eksempel anabole steorider, prednisolon, hormonkremer
– Magre melkeprodukter i større mengder kan forverre acne

Få en konsultasjon i vår hyggelige atmosfære.

Få svar på dine spørsmål og hør mer om behandling for acne, pris og varighet. For at du skal oppnå de beste resultater med behandlingen, skal behandlingen av acne tilpasses deg og din hudtype. Derfor starter vi alltid med en gratis konsultasjon i vår klinikk, hvor en av våre dyktige medarbeidere snakker med deg om din behandling av acne og hvordan behandlingsforløpet skal være. Du får grundig rådgivning og svar på dine spørsmål om acne, så du kan få en klar idé om hvilke resultater du kan forvente, hvor lang behandlingstid det vil være og hva totalprisen blir. Konsultasjonen varer i ca. 30 minutter.

Plastisk kirurgi endret livet til Linn…

Bestill konsultasjon

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Telefon (obligatorisk)

Din henvendelse

Etter to mislykkede nese operasjoner i USA for å hjelpe meg å puste bedre kom alt på plass etter at Dr. Jarl Bunæs rettet alt opp.
Jan Thomas, Tv-host, designer, stylist, makeup & hair stylist.
Jeg følte meg trygg fra det øyeblikket jeg ankom klinikken. Dr. Roarsen mottok meg på en svært profesjonell og varm måte. Sammen la vi en behandlingsplan som ble fulgt til punkt og prikke, med utmerket resultat både ift. nese- og øyelokksoperasjonen.
Kvinne (49), Oslo

Se prislisten

Ønsker du en uforpliktende samtale?

Vi er opptatt av at dine ønsker blir ivaretatt og at resultatene blir vakre og naturlige.

Tilbake til toppen