Acne.

Acne

Acne eller kviser er den vanligste hudsykdommen i Norge. Det er en betennelses-sykdom i kjertlene som sitter rundt hårfolliklene i huden. Acne-sykdommen debuterer vanligvis i puberteten og påvirkes av hormoner som opptrer i denne livsfasen. Vanligvis blir acne-sykdommen borte etter noen år uten å etterlate seg spor. Men den kan være ille nok så lenge det pågår.

 

 

Enkelte kan ha sykdommen i flere tiår. Flere kan få varige arr, som for mange er til stor sjenanse og av og til kan føre til sosial isolasjon.
Kjertlene som acne-sykdommen sitter i produserer talg. Denne produksjonen øker med puberteten, og porene i huden får små hvite propper (komedoner) som også kan bli svarte (oksiderer). Bakterier kommer til og gjør lesjonene røde og i de verste tilfellene kan dette gi dype pussfylte og smertefulle cyster.
Kviser opptrer i ansiktet, på rygg/skuldre og på brystet, og enkeltvis også på andre steder av kroppen.
Årsaken til acne er ikke fullt klarlagt . Det er en betydelig arvelig komponent og vi vet hormoner har betydning.
Høyt inntak av melkeprodukter og sukker er også ugunstig.
Forverring kan ses i forbindelse med menstruasjon.

Acne blir forverret av

– Arbeid i fuktig miljø med fett, olje og andre kjemikalier
– Stress
– Menstruasjon
– Visse medikamenter og kjemikalier

Hvordan behandles acne?

Avhengig av hvor mye acne man er plaget av, kan behandlingen være midler som smøres på huden eller midler som skal inntas. Behandlinge av acne retter seg mot en eller flere av de faktorer som har betydning for acne-utviklingen: Økt produksjon av hudfett, forsnevring av talgkjertlenes åpning eller acnebakterien selv. Det er viktig å vite at behandling av acne tar tid, og behandlingen av acne vil typisk fortsette inntil man vokser fra acne/kvisene, hvilket oftest skjer når man kommer i tyveårene.

Få konsultasjon for acne og kviser

Få svar på dine spørsmål og hør mer om behandling for acne, pris og varighet. For at du skal oppnå de beste resultater med behandlingen, skal behandlingen tilpasses deg og din hudtype. Derfor starter vi alltid med en uforpliktende konsultasjon i vår klinikk, hvor en av våre dyktige medarbeidere snakker med deg om din behandling av acne og hvordan behandlingsforløpet skal være. Du får grundig rådgivning og svar på dine spørsmål om acne, så du kan få en klar ide om hvilke resultater du kan forvente, hvor lang behandlingstiden vil være, og hva totalprisen blir. Konsultasjonen varer i ca. 30 minutter. Bestill konsultasjon for acne.

Bestill konsultasjon

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Telefon (obligatorisk)

Din henvendelse

Etter to mislykkede nese operasjoner i USA for å hjelpe meg å puste bedre kom alt på plass etter at Dr. Jarl Bunæs rettet alt opp.
Jan Thomas, Tv-host, designer, stylist, makeup & hair stylist.
Jeg følte meg trygg fra det øyeblikket jeg ankom klinikken. Dr. Roarsen mottok meg på en svært profesjonell og varm måte. Sammen la vi en behandlingsplan som ble fulgt til punkt og prikke, med utmerket resultat både ift. nese- og øyelokksoperasjonen.
Kvinne (49), Oslo

Se prislisten

Ønsker du en uforpliktende samtale?

Vi er opptatt av at dine ønsker blir ivaretatt og at resultatene blir vakre og naturlige.

Tilbake til toppen