Behandling av rynker.

Behandling av rynker

De fleste kunne tenke seg å bevare et friskt og ungt utseende hele livet igjennom. Det er dog ikke så lett, idet huden forandrer seg med alderen. Man kan ikke bremse hudens naturlige aldringsprosess, men med våre sikre og effektive behandlingsmetoder av rynker kan man fornye hudens struktur og utseende markant. Bærum Plastikkirurgi tilbyr det siste innen behandling av rynker.

 

 

Årsaker til rynker

Det er flere faktorer som bidrar til utvikling av rynker, utenom den naturlige aldringsprosessen som er svært avhengig av genetiske forhold. Livsstil; eksponering for sollys, røyking, og alkohol er med på å fremprovosere rynker.
Mimikk (gjentatte muskelbevegelser på samme sted) lager ofte de første linjene som melder seg.

Ulike typer rynker

Behandling av pannerynker
Pannerynker er typisk dynamiske rynker, som er oppstått på grunn av muskelsammentrekninger i pannen. Det er vanlig å begynne behandling av pannerynker med Botox, som fører til at musklene slapper av og dermed hindrer fortsatt muskelsammentrekninger av huden.

Behandling av “sinterynker”
Bekymringsrynker eller sinterynker er rynker som oppstår mellom øyebrynene, når man rynker brynene sammen. Dette er rynker som har oppstått ved muskelsammentrekninger. Det er vanlig å begynne behandling av sinterynker med Botox, som fører til at musklene slapper av og dermed hindrer fortsatt muskelsammentrekninger av huden. Hvis rynkene er lette til moderate, kan de forsvinne helt med regelmessig behandling med Botox ( 2 x pr år). Hvis rynkene er dypere og ikke forsvinner med Botox behandling, kan man i tillegg benytte seg av fillere. Filleren injiseres under huden og fyller rynken ut innenfra. Ved Bærum Plastikkirurgi bruker vi alltid fillere (teosyal) som forsvinner etter en viss tid ( 6-12 mnd).

Behandling av smilerynker
Smilerynker oppstår også ved muskelsammentrekninger rundt øynene. Smilerynker har sin egen sjarm, men i tilfeller hvor smilerynkene er veldig kraftige og dype, kan de gi ansiktet et eldre uttrykk. Det er vanlig å begynne behandling av smilerynker med Botox. Det er mulig å beholde en del av rynkene, hvis du ønsker det. Dette gjøres ved at man behandler med mindre doser og på riktige steder.

Behandling av neserynker
Neserynker eller også populært kalt kaninrynker er rynker som oppstår over og på siden av øvre neserygg. Man ser neserynker hos de fleste mennesker, når de smiler mye eller rynker på nesen. Behandling av neserynker er enkel og krever vanligvis to injeksjoner på hver sin side av neseryggen med Botox. Effekten av Botox viser seg gradvis i løpet av 4 dager etter behandlingen.

Behandling av lepperynke
Rynker på overleppen er et relativt normalt alderstegn som nesten kun forekommer hos kvinner. Disse rynkene, ofte kalt røykerynker, forekommer like ofte hos ikke-røykere. Rynker på overleppen er vanskelige å behandle. Ved Bærum Plastikkirurgi bruker vi en kombinasjon av Obagis kremprogram, kjemisk peel og co2-laser.

Behandling av halsrynke
Halsrynke er også kjent som kalkunhals.
Slapp og overflødig halshud er et utbredt kosmetisk problem, som hovedsakelig er forårsaket av aldring og genetikk. Slapp hud på halsen behandles best med et halsløft, platysmaplastikk, evt kombinert med en ansiktsløft.

CO2-laserpeeling

For behandling av rynker og arr er fremdeles ”gammeldags” CO2 laserpeeling det beste alternativet. Ulempen er imidlertid lang rekonvalesenstid, opptil 14 dager, samt rødhet i kortere eller lengre tid etterpå. Samtidig er også risikoen for bivirkninger, som depigmenterte områder (lysere områder i huden) eller arr, større ved denne type hudfornyelsesbehandling.

Fraksjonert CO2-laserbehandling

Dette er den nye typen laserbehandling for behandling av rynker, arr og generell hudfornyelse. Prinsippet går ut på at mange små laserstråler trenger inn i huden, men med frie områder omkring som ikke blir behandlet. Dette fører til raskere tilheling (ca. 1 uke) og mindre risiko for bivirkninger. Hudforbedrings-behandlingen må som regel gjentas dersom man skal få samme effekt som den ”gammeldagse” metoden. Hudfornyelsen kommer også relativt sent og det kan ta helt opptil et halvt år før man ser det endelige sluttresultatet.

Konsultasjon for rynker

Få svar på dine spørsmål og hør mer om rynker, pris og varighet. For at du skal oppnå de beste resultater med behandlingen, skal behandlingen tilpasses til deg. Derfor starter vi alltid med en konsultasjon i vår klinikk, hvor en av våre dyktige leger snakker med deg om din behandling og hvordan behandlingsforløpet skal være. Du får grundig rådgivning og svar på dine spørsmål om behandlingen, så du kan få en klar idé om hvilke resultater du kan forvente, hvor lang behandlingstiden vil være, og hva totalprisen blir. Konsultasjonen varer i ca. 30 minutter. Den er gratis og helt uforpliktende.

Plastisk kirurgi endret livet til Linn…

Bestill konsultasjon

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Telefon (obligatorisk)

Din henvendelse

Etter to mislykkede nese operasjoner i USA for å hjelpe meg å puste bedre kom alt på plass etter at Dr. Jarl Bunæs rettet alt opp.
Jan Thomas, Tv-host, designer, stylist, makeup & hair stylist.
Jeg følte meg trygg fra det øyeblikket jeg ankom klinikken. Dr. Roarsen mottok meg på en svært profesjonell og varm måte. Sammen la vi en behandlingsplan som ble fulgt til punkt og prikke, med utmerket resultat både ift. nese- og øyelokksoperasjonen.
Kvinne (49), Oslo

Se prislisten

Ønsker du en uforpliktende samtale?

Vi er opptatt av at dine ønsker blir ivaretatt og at resultatene blir vakre og naturlige.

Tilbake til toppen