Behandling av sinte-rynker.

Behandling av sinte rynker/ sinnarynke

Sinte-rynker, også bedre kjent som sinnarynker, er dynamiske rynker som oppstår i området mellom øyebrynene. Dette er grunnet gjentagende muskelsammentrekninger, og betyr dermed ikke at du har vært spesielt bekymret eller sint i ditt liv. Rynkene kan være med på å gi et permanent sint eller bekymret uttrykk. De fleste sinnarynker kan behandles med ganske små mengder med Botox. Botox demper aktiviteten i de musklene som skaper sinnarynkene.

De fleste kunne tenke seg å bevare et friskt og ungt utseende hele livet igjennom. Det er dog ikke så lett, idet huden forandrer seg med alderen. Man kan ikke bremse hudens naturlige aldringsprosess, men med våre sikre og effektive behandlingsmetoder av sinnarynker kan man fornye hudens struktur og utseende markant. Bærum plastikkirurgi tilbyr det siste innen behandling av sinte-rynker.

Hvilken behandling egner seg best for sinte-rynker?

Dette kan vi vurdere i forbindelse med en konsultasjon hos Bærum Plastikkirurgi.

Hvordan oppstår sinte-rynker i pannen?

Det er flere faktorer som bidrar til utvikling av sinnarynke/ sinterynker utenom den naturlige aldringsprosessen: Muskulær strekning av huden i samme retning over lang tid, eksponering for sollys, gener, røyking, alkohol og sovestilling. Ultrafiolette stråler er den viktigste faktoren som bryter ned huden og fremprovosererer linjer.

Kombinasjonsbehandling av sinte-rynker

Hvis dine bekymringsrynker eller sinte rynker er blitt veldig dype, skal de behandles med en kombinasjon av Botox og Restylane. Dype sinnarynker/ sinte rynker er egentlig en form for arrdannelse, men kombinasjonsbehandlingen og bruk av en effektiv antirynkekrem vil hele din hud igjen.

Ulike typer rynker

Behandling av pannerynker
Pannerynker er typisk dynamiske rynker, som er oppstått på grunn av muskelsammentrekninger i pannen. Det er vanlig å begynne behandling av panne rynker med Botox, som fører til at musklene slapper av og dermed hindrer fortsatt muskelsammentrekninger av huden.

Behandling av sinnarynke
Sinnarynke eller sinterynker er rynker, som oppstår mellom øyebrynene, når man rynker brynene. Dette er rynker som som har oppstått ved muskelsammentrekninger. Det er vanlig å begynne behandling av sinte rynker med Botox, som fører til at musklene slapper av og dermed hindrer fortsatt muskelsammentrekninger av huden. Hvis sinte-rynkene er lette til moderate, vil de forsvinne helt med regelmessig behandling med Botox. Hvis sinterynkene er dypere og ikke forsvinner med Botox behandling, kan man i tillegg benytte seg av fillere. Filleren injiseres under huden og fylder rynken ut innenfra. Filler kan enten være midlertidig eller semi-permanent.

Behandling av smilerynker
Smilerynker oppstår også ved muskelsammentrekninger rundt øynene. Smilerynker har sin egen sjarm, men i tilfeller hvor smilerynkene er veldig kraftige og dype, kan de gi ansiktet et eldre uttrykk. Det er vanlig å begynne behandling av smile rynker med Botox. Det er mulig å beholde en del av rynkene, hvis du ønsker det. Dette gjøres ved at man behandler med mindre doser og på riktige steder.

Behandling av neserynker
Neserynker, eller også populært kalt kaninrynker, er rynker som oppstår over og på siden av øvre neserygg. Man ser neserynker hos de fleste mennesker, når de smiler mye eller rynker på nesen. Behandling av neserynker er enkel og krever vanligvis to injeksjoner på hver sin side av neseryggen med Botox. Effekten av Botox viser seg gradvis i løpet av 2 uker etter behandlingen.

Behandling av lepperynke
Rynker på overleppen er relativt et normalt alderstegn, lepperynkene er ofte forårsaket av sol, røyk og ansiktsmimikk. Rynker på leppene er noe av det vanskeligste ansiktsrynker å behandle. Vanlig behandling av lepperynker gjøres med injeksjon av filler, botox eller ved bruk av hudlaser.

Behandling av halsrynke
Halsrynke er også kjent som “kalkunhals”.
Slapp og overflødig halshud er et utbredt kosmetisk problem, som hovedsakelig er forårsaket av aldring og genetikk. Slapp hud på halsen behandles best med et halsløft, ofte i kombinasjon med at hele underansiktet løftes, likeledes ved et kirurgisk ansiktsløft.

CO2-laserpeeling

For behandling av sinnarynke og arr er fremdeles ”gammeldags” CO2 laserpeeling det beste alternativet. Ulempen er imidlertid lang rekonvalesenstid, opptil 14 dager, samt rødhet i kortere eller lengre tid etterpå. Samtidig er også risikoen for bivirkninger som depigmenterte områder (lysere områder i huden) eller arr, større ved denne type hudfornyelsesbehandling.

Fraksjonert CO2-laserbehandling

Dette er den nye typen laserbehandling for behandling av sinnarynke, arr og generell hudfornyelse. Prinsippet går ut på at mange små laserstråler trenger inn i huden, men med frie områder omkring som ikke blir behandlet. Dette fører til raskere tilheling (ca. 1 uke) og mindre risiko for bivirkninger. Hudforbedringsbehandlingen må som regel gjentas dersom man skal få samme effekt som den ”gammeldagse” metoden. Hudfornyelseen kommer også relativt sent og det kan ta helt opptil et halvt år før man ser det endelige sluttresultatet.

Få konsultasjon for sinte-rynker

Få svar på dine spørsmål og hør mer om sinnarynke, pris og varighet. For at du skal oppnå de beste resultater med behandlingen, skal behandlingen tilpasses til deg. Derfor starter vi alltid med en konsultasjon i vår klinikk, hvor en av våre dyktige medarbeidere snakker med deg om din behandling og hvordan behandlingsforløpet skal være. Du får grundig rådgivning og svar på dine spørsmål om behandlingen, så du kan få en klar idé om hvilke resultater du kan forvente, hvor lang behandlingstiden vil være, og hva totalprisen blir. Konsultasjonen varer i ca. 30 minutter. Den er helt uforpliktende. Bestill konsultasjon for sinte rynker.

Plastisk kirurgi endret livet til Linn…

Bestill konsultasjon

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Telefon (obligatorisk)

Din henvendelse

Etter to mislykkede nese operasjoner i USA for å hjelpe meg å puste bedre kom alt på plass etter at Dr. Jarl Bunæs rettet alt opp.
Jan Thomas, Tv-host, designer, stylist, makeup & hair stylist.
Jeg følte meg trygg fra det øyeblikket jeg ankom klinikken. Dr. Roarsen mottok meg på en svært profesjonell og varm måte. Sammen la vi en behandlingsplan som ble fulgt til punkt og prikke, med utmerket resultat både ift. nese- og øyelokksoperasjonen.
Kvinne (49), Oslo

Se prislisten

Ønsker du en uforpliktende samtale?

Vi er opptatt av at dine ønsker blir ivaretatt og at resultatene blir vakre og naturlige.

Tilbake til toppen