Behandling av kviser.

Behandling av kviser

Kviser er den vanligste hudsykdommen i Norge. Sykdommen starter som regel omkring puberteten og ses mest i aldersgruppen 14-18 år, heretter avtar sykdommen gradvis. Kviser ses dog stadig hos 1% av menn og 5% av kvinner i 40 års alderen. Det er ikke alle som har behov for behandling mot kviser. Det er en betennelsessykdom i kjertlene som sitter rundt hårfolliklene i huden. Kviser debuterer vanligvis i puberteten og påvirkes av hormoner som opptrer i denne livsfasen. Vanligvis blir kviser borte etter noen år uten å etterlate seg spor. Men, det kan være ille nok så lenge det pågår. Kviser er arvelig. Hvis ens foreldre har hatt kviser, er det større risiko for selv å få kviser.

Årsaken til kviser er ikke fullt klarlagt . Det er en betydelig arvelig komponent og vi vet hormoner har betydning. Høyt inntak av melkeprodukter og sukker er også ugunstig. Forverring kan ses ifm menstruasjon, at man arbeider i fuktig miljø med fett og olje, at man er stresset, og at man blir utsatt for medikamenter og kjemikalier. At man klør på kvisen eller klemmer den ut kan også forverre situasjonen.

Enkelte kan ha kviser i flere tiår. Flere kan og få varige kviser, som for mange er til stor sjenanse, og av og til fører sosial isolasjon.
Kjertlene som kviser sitter i produserer talg. Denne produksjonen øker med puberteten og porene i huden får små hvite propper (komedoner) som også kan bli svarte (oksiderer). Bakterier kommer til og gjør lesjonene røde, og i de verste tilfellene kan dette gi dype pussfylte og smertefulle cyster.
Kviser opptrer i ansiktet, på rygg/skuldre og på brystet og enkeltvis også på andre steder av kroppen.

Hva er viktig i behandling av kviser?

Avhengig av hvor mye kviser man er plaget av, kan behandlingen være midler som smøres på huden eller midler som skal inntas. Behandling av kviser retter seg mot en eller flere av de faktorer som har betydning for kviseutviklingen: Økt produksjon av hudfett, forsnevring av talgkjertlenes åpning eller kvisebakterien selv. Det er viktig å vite at behandling av kviser tar tid, man kan få redusert kviser ved sliping av huden, laserbehandling eller behandling med Dermaroller.

Vanlige former for kviser er:

– Overfladiske ikke-betente kviser/hudorm. Mørke/åpne og lyse/lukkede hudormer.
– Overladiske betente kviser. Overfladiske betente acne.
– Dype kviser. Store dype betente knuteaktige fortykkelser, såkalte cyster.
– Veldig dype kviser. Store sammenhengende blærer/cyster og store knuteaktige fortykkelser, fører ofte til store arrdannelser (oftest hos menn).

Huden blir ikke helt som den var før sykdommen, men hudstrukturen kan forbedres. Ved å behandle i rett tid med effektive midler blir man spart for senskader.

Hva kan man gjøre ved selv behandling mot kviser?

Ved lettere former for kviser kan man ofte selv bedre tilstanden ved å:

– Unngå fete kremer og oljeholdig kosmetikk i ansiktet
– Unnlate å bruke hårvoks
– Rense huden daglig med mild såpe

Fakta om kviser:

– Arvelig tilstand
– Forverres av oljeholdige kremer, kosmetikk, hårvoks, høy luftfuktighet
– Visse legemidler forverrer tilstanden, for eksempel anabole steorider, prednisolon, hormonkremer
– Magre melkeprodukter i større mengder kan forverre kviser

Få konsultasjon for behandling av kviser

Få svar på dine spørsmål og hør mer om behandling for kviser, pris og varighet. For at du skal oppnå de beste resultater med behandlingen, skal behandlingen av kviser tilpasses til deg og din hudtype. Derfor starter vi alltid med en konsultasjon i vår klinikk, hvor en av våre dyktige medarbeidere snakker med deg om din behandling av kviser og hvordan behandlingsforløpet skal være. Du får grundig rådgivning og svare på dine spørsmål om kviser, så du kan få en klar ide om hvilke resultater du kan forvente, hvor lang behandlingstiden vil være, og hva totalprisen blir. Konsultasjonen varer i ca. 30 minutter. Den er helt uforpliktende. Bestill konsultasjon for behandling av kviser.

Plastisk kirurgi endret livet til Linn…

Bestill konsultasjon

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Telefon (obligatorisk)

Din henvendelse

Etter to mislykkede nese operasjoner i USA for å hjelpe meg å puste bedre kom alt på plass etter at Dr. Jarl Bunæs rettet alt opp.
Jan Thomas, Tv-host, designer, stylist, makeup & hair stylist.
Jeg følte meg trygg fra det øyeblikket jeg ankom klinikken. Dr. Roarsen mottok meg på en svært profesjonell og varm måte. Sammen la vi en behandlingsplan som ble fulgt til punkt og prikke, med utmerket resultat både ift. nese- og øyelokksoperasjonen.
Kvinne (49), Oslo

Se prislisten

Ønsker du en uforpliktende samtale?

Vi er opptatt av at dine ønsker blir ivaretatt og at resultatene blir vakre og naturlige.

Tilbake til toppen