Kjemisk peeling

Bærum Plastikkirurgi / Hud / Kjemisk peeling

Kjemisk peeling

Kjemisk peeling er en behandling av huden med en kjemisk oppløsning, som består av salicylsyre eller TCA 20-40%. Kjemisk peeling gir huden et yngre og friskere preg, gjennom å stimulere kollagenet og de elastiske fibrene i selve lærhuden, stimulere dannelsen av en kraftigere hud, samt øke dannelsen av en grunnsubstans i huden som binder væske. Rynker, arr og pigmentflekker reduseres. Peeling gjør ikke huden tynnere. Vi tilbyr både kjemisk (Blue Peel) peeling og laserpeeling (CO2-laser), og vi har erfaring med begge metodene siden tidlig på 90-tallet.

Hva anvendes kjemisk peeling til?

Kjemisk peeling blir anvendt til å forbedre hudens kvalitet og til å fjerne ujevnheter, pigmentforandringer, store porer i huden, akner og rynker.

Hvem kan ta kjemisk peeling?

Alle som er fylt 18 år kan få kjemisk peeling av huden. Kjemisk peeling er dog utelukket i følgende situasjoner:

– Ved infeksjon i huden
– Første måneder etter bruk av aknemedisin (isotretinoin)
– Ved nye operasjonssår
– Allergi
– Graviditet og amming

Det er mange forskjellige typer kjemiske peelinger. Dype peelinger og peelinger med en surhetsgrad (ph) under tre må kun foretas av leger og sykepleiere. Eksempler på forskjellige type kjemiske peelinger:

– Overfladisk peeling: Fjerner det øverste laget av overhuden og gir huden et friskere utseende.
– Medium dyp kjemisk peeling: Kan fjerne eller stimulere hudceller og fjerner overflatiske pigmentskjolder.
– Dyp peeling: Med denne oppnår man færre rynker og mindre arr.

Hvor mange kjemiske peelinger må jeg regne med?

Det beste resultat oppnås ved 3 kjemiske peelinger med 3-4 ukers intervall. Men det vil allerede etter første behandling være synlig forskjell.

Blue Peel

Blue Peel er en kjemisk peeling der huden påføres trikloreddiksyre sammen med en blå base. Den er velegnet til kosmetisk hudforbedring, reduserer solskader og rynker, fjerner pigmentflekker og fine linjer, og har en viss hudoppstrammende effekt.

Kjemisk peeling og laser

Hos Bærum Plastikkirurgi bruker vi både kjemiske peelinger og laser. Kjemiske peelinger kan i motsetning til laserbehandling utføres på halsen, brystet, hender, armer og ben. Ved første konsultasjon gjennomgår vi dine ønsker og behov, så vi kan hjelpe deg best mulig.

Peeling med CO2-laser

Peeling med CO2-laser egner seg til behandling av dypere rynker. Ved laserpeeling fjernes de øverste lagene av huden, slik at kollagenet i de dypere hudlagene stimuleres og trekker seg sammen. Huden blir glattere og strammere, men uten å forandre karakter. Behandling med CO2- laser i dag er fraksjonert, det vil si at mange små laserstråler trenger ned i dypere lag av huden og stimulerer det eksisterende hudlaget til å bli yngre og mer spenstig. Behandlingen er mer skånsom enn tidligere CO2-laserpeeling, og tilheler raskere. Det er også mindre risiko for bivirkninger som hvite flekker og arr.

Hvilket resultat kan man forvente av kjemisk peeling?

Før kjemisk peeling anbefaler vi at huden behandles med vårt kremprogram i seks uker. En peeling kan eventuelt kombineres med andre ansiktskirurgiske inngrep.

Ved Blue Peel oppstår en lett brennende følelse som varer i noen minutter. Det benyttes kaldluftsvifte for å kjøle ned huden. Ved laserpeeling bedøves huden først med en salve. I tillegg settes en nerveblokade (slik som hos tannlegen). Vi gir også smertestillende og beroligende middel. Man kan derfor ikke kjøre bil selv etterpå.

Etter behandlingen?

Etter kjemisk peeling kan huden hovne opp og føles noe stiv og stram, men uten smerte. Det tar ca. 8-10 dager før sårene etter peelingen er grodd, og du kan bruke sminke igjen. I denne perioden er det viktig at du ikke river eller drar i de løse hudflakene.
Etter en Blue Peel ser huden som regel bra ut etter 14 dager og man kan starte med kremprogrammet igjen.
Etter en laserpeeling begynner huden på en tilhelingsprosess, som tar 7-10 dager før ny hud er dannet. I 2-3 måneder etter behandlingen kan huden være noe rødere enn den pleier, men de fleste ser bra ut etter 2-3 uker.
Et område som er peelet skal ikke utsettes for soling, du må alltid bruke høy solfaktor. Det er også viktig å beskytte ansiktet med solbriller og solhatt.

Bestill konsultasjon

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Telefon (obligatorisk)

Din henvendelse

Etter to mislykkede nese operasjoner i USA for å hjelpe meg å puste bedre kom alt på plass etter at Dr. Jarl Bunæs rettet alt opp.
Jan Thomas, Tv-host, designer, stylist, makeup & hair stylist.
Jeg følte meg trygg fra det øyeblikket jeg ankom klinikken. Dr. Roarsen mottok meg på en svært profesjonell og varm måte. Sammen la vi en behandlingsplan som ble fulgt til punkt og prikke, med utmerket resultat både ift. nese- og øyelokksoperasjonen.
Kvinne (49), Oslo

Se prislisten

Ønsker du en uforpliktende samtale?

Vi er opptatt av at dine ønsker blir ivaretatt og at resultatene blir vakre og naturlige.

Tilbake til toppen