Kvise-arr

Behandlinger for kvise-arr

Noen personer opplever at de får mer arr i områder hvor de har hatt mange kviser eller akne. Det er ofte på kinnene, men også på haken og i pannen, at arr opptrer. Hvis du piller på dine kviser eller klemmer de ut, øker risikoen for å få sår og deretter arr. Det beste du kan gjøre for å unngå arr fra kviser, er å la være å røre kvisene, og de vil forsvinne av seg selv på egenhånd. Men hva gjør du hvis skaden allerede har skjedd?

Fjerning av arr etter kviser

Hvis du allerede har fått arr fra kviser, finnes det flere metoder for å fjerne arr fra kviser og akne. Arr fra kviser forsvinner sjeldent av seg selv, og det blir nødvendig med medisinsk behandling for å bli fri for arr. Dine hudceller skiftes ut hele tiden og er du heldig kan du slippe mer arr med tiden, men det kan ta mange år, og de verste arrene forsvinner sjeldent. Mange tyr til daglig bruk av kremer, concealers og foundations, men ofte er dette midlertidige løsninger som ikke fjerner arrene, men bare skjuler dem godt. Vi på Bærum Plastikkirurgi tilbyr flere behandlinger for permanent fjerning av kvisers arr, under vil du se hva slags behandlinger som er effektive mot kvise-arr.

Laserbehandling mot kvise-arr

Fraksjonert CO2-laserbehandling
Dette er den nye typen laserbehandling for behandling av rynker, arr og generell hudforbedring. Prinsippet går ut på at mange små laserstråler trenger inn i huden, men med frie områder omkring som ikke blir behandlet. Dette fører til raskere tilheling (ca. 1 uke) og mindre risiko for bivirkninger. Behandlingen må som regel gjentas dersom man skal få samme effekt som den ”gammeldagse” metoden. Hudforbedringen kommer også relativt sent og det kan ta helt opptil et halvt år før man ser det endelige sluttresultatet.

CO2-laserpeeling
For behandling av rynker og arr er fremdeles ”gammeldags” CO2 laserpeeling det beste alternativet. Ulempen er imidlertid lang rekonvalesenstid, opptil 14 dager, samt rødhet i kortere eller lengre tid etterpå. Samtidig er også risikoen for bivirkninger som depigmenterte områder (lysere områder i huden) eller arr, større ved denne type behandling. Etter behandlingen må huden ikke utsettes for direkte sollys i tre til seks måneder. Du må bruke solkremer med faktor 50, hvis du blir nødt til å bevege deg ute i solen.

Kviser er den vanligste hudsykdommen i Norge. Sykdommen starter som regel omkring puberteten og ses mest i aldersgruppen 14-18 år, heretter avtar sykdommen gradvis. Kviser ses dog stadig hos 1% av menn og 5% av kvinner i 40 års alderen. Det er ikke alle som har behov for behandling mot kviser. Det er en betennelses sykdom i kjertlene som sitter rundt hårfolliklene i huden. Kviser debuterer vanligvis i puberteten og påvirkes av hormoner som opptrer i denne livsfasen. Vanligvis blir kviser borte etter noen år uten å etterlate seg spor. Men det kan være ille nok så lenge det pågår. Kviser er arvelig. Hvis ens foreldre har hatt kviser, er det større risiko for selv å få kviser.

Årsaken til kviser er ikke fullt klarlagt . Det er en betydelig arvelig komponent, og vi vet at hormoner har betydning. Høyt inntak av melkeprodukter og sukker er også ugunstig. Forverring kan ses ifm menstruasjon, at man arbeider i fuktig miljø med fett, olje og andre kjemikalier. At man er stresset, at man blir utsatt for medikamenter og kjemikalier, og at man klør på kvisen eller klemmer den ut forverrer også sykdommen.

Enkelte kan ha kviser i flere tiår, og flere kan få varige kviser og arr, som for mange er til stor sjenanse og av og til fører til sosial isolasjon.
Kjertlene som kviser sitter i produserer talg. Denne produksjonen øker med puberteten og porene i huden får små hvite propper (komedoner) som også kan bli svarte (oksiderer). Bakterier kommer til og gjør lesjonene røde og i de verste tilfellene kan dette gi dype pussfylte og smertefulle cyster.
Kvise-arr opptrer i ansiktet, på rygg/ skuldre og på brystet og enkeltvis også på andre steder av kroppen.

Hva er viktig i behandling av kviser?

Avhengig av hvor mye kviser man er plaget av, kan behandlingen være midler som smøres på huden eller midler som skal inntas. Behandlingene av kviser retter seg mot en eller flere av de faktorer som har betydning for kviserutviklingen: Økt produksjon av hudfett, forsnevring av talgkjertlenes åpning eller kvisebakterien selv. Det er viktig å vite at behandling av kviser tar tid, men man kan få redusert kvise-arr ved sliping av huden, laserbehandling eller behandling med Dermaroller. Huden blir aldri slik den var før, men hudstrukturen kan forbedres. Ved å behandle rett med effektive midler blir man spart for senskader.

Vanlige former for kviser er:

– Overfladisk ikke-betent kvise/ hudorm. Mørke/ åpne og lyse/ lukkede hudormer.
– Overladisk betent kvise. Overfladiske betente akner.
– Dyp kvise. Store dype betente knuteaktige fortykkelser, såkalte cyster.
– Veldig dyp kvise. Store sammenhengende blærer /cyster og store knuteaktige fortykkelser, fører ofte til store arrdannelser (oftest hos menn).

Selv-behandling mot kviser?

Ved lettere former for kviser kan man ofte selv bedre tilstanden ved å:

– Unngå fete kremer og oljeholdig kosmetikk i ansiktet
– Unnlate å bruke hårvoks
– Rense huden daglig med mild såpe

Kviser og fakta:

– Arvelig tilstand
– Forverres av oljeholdige kremer, kosmetikk, hårvoks, høy luftfuktighet
– Visse legemidler forverrer tilstanden, for eksempel anabole steorider, prednisolon, hormonkremer
– Magre melkeprodukter i større mengder kan forverre kviser

Få konsultasjon for behandling av kvise-arr

Få svar på dine spørsmål og hør mer om behandling for kviser arr, pris og varighet. For at du skal oppnå de beste resultater med behandlingen, skal behandlingen av kvise-arr tilpasses til deg og din hudtype. Derfor starter vi alltid med en konsultasjon i vår klinikk, hvor en av våre dyktige medarbeidere snakker med deg om din behandling av kvise-arr og hvordan behandlingsforløpet skal være. Du får grundig rådgivning og svar på dine spørsmål om kviser, så du kan få en klar ide om hvilke resultater du kan forvente, hvor lang behandlingstiden vil være, og hva totalprisen blir. Konsultasjonen varer i ca. 30 minutter. Den er helt uforpliktende. Bestill konsultasjon for behandling av kviser arr.

Plastisk kirurgi endret livet til Linn…

Bestill konsultasjon

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Telefon (obligatorisk)

Din henvendelse

Etter to mislykkede nese operasjoner i USA for å hjelpe meg å puste bedre kom alt på plass etter at Dr. Jarl Bunæs rettet alt opp.
Jan Thomas, Tv-host, designer, stylist, makeup & hair stylist.
Jeg følte meg trygg fra det øyeblikket jeg ankom klinikken. Dr. Roarsen mottok meg på en svært profesjonell og varm måte. Sammen la vi en behandlingsplan som ble fulgt til punkt og prikke, med utmerket resultat både ift. nese- og øyelokksoperasjonen.
Kvinne (49), Oslo

Se prislisten

Ønsker du en uforpliktende samtale?

Vi er opptatt av at dine ønsker blir ivaretatt og at resultatene blir vakre og naturlige.

Tilbake til toppen