Kviser

Kviser

Kviser er ikke bare irriterende, det er også den vanligste hudsykdommen i Norge. Det er en betennelsessykdom i kjertlene som sitter rundt hårfolliklene i huden. Kviser debuterer vanligvis i puberteten og påvirkes av hormoner som opptrer i denne livsfasen. Vanligvis blir kviser borte etter noen år uten å etterlate seg spor, men det kan være ille nok så lenge det pågår.

Kviser opptrer i ansiktet, på rygg/ skuldre og på brystet, og enkeltvis også på andre steder av kroppen. Årsaken til kviser er ikke fullt klarlagt. Det er en betydelig arvelig komponent her, og vi vet at hormoner har betydning.
Høyt inntak av melkeprodukter og sukker er også ugunstig.
Forverring kan ses i forbindelse med menstruasjon.

Enkelte kan ha sykdommen i flere tiår, og flere kan få varige arr, som for mange er til stor sjenanse og av og til fører til sosial isolasjon.
Kjertlene som kvisesykdommen sitter i produserer talg. Denne produksjonen øker med puberteten og porene i huden får små hvite propper (komedoner) som også kan bli svarte (oksiderer). Bakterier kommer til og gjør lesjonene røde, og i de verste tilfellene kan dette gi dype, pussfylte og smertefulle cyster.

Fakta om kviser

– Kviser smitter ikke! Hudbakterier som forårsaker kviser finnes normalt i talgkjertlene hos alle mennesker.
– Kviser skyldes ikke uren hud! Man kan ikke vaske sine kviser vekk.
– Du får ikke kviser av chips og sjokolade, men hvis du spiser sunt og variert hver dag, vil din hud automatisk bli bedre.
– Solarium og solbading får ikke kvisene til å forsvinne.

Kviser blir forverret av

– Arbeider i fuktig miljø med fett, olje eller andre kjemikalier
– Stress
– Menstruasjon
– Å bli utsatt for visse medikamenter og kjemikalier

Hvordan behandles kviser?

Avhengig av hvor mye kviser man er plaget av, kan behandlingen være midler som smøres på huden eller midler som skal inntas. Behandling av kviser retter seg mot en eller flere av de faktorer som har betydning for kvise-utviklingen: Økt produksjon av hudfett, forsnevring av talgkjertlenes åpning, eller kvise-bakterien selv. Det er viktig å vite at behandling av kviser tar tid og behandlingen av kviser vil typisk fortsette, inntil man vokser fra kvisene, hvilket oftest skjer når man kommer i tyveårene.

Få konsultasjon for kviser

Få svar på dine spørsmål og hør mer om behandling for kviser, pris og varighet. For at du skal oppnå de beste resultater med behandlingen, skal behandlingen tilpasses til deg og din hudtype. Derfor starter vi alltid med en konsultasjon i vår klinikk, hvor en av våre dyktige medarbeidere snakker med deg om din behandling av kviser og hvordan behandlingsforløpet skal være. Du får grundig rådgivning og svar på dine spørsmål om kviser, så du kan få en klar ide om hvilke resultater du kan forvente, hvor lang behandlingstiden vil være, og hva totalprisen blir. Konsultasjonen varer i ca. 30 minutter. Den er helt uforpliktende. Bestill konsultasjon for kviser.

Plastisk kirurgi endret livet til Linn…

Bestill konsultasjon

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Telefon (obligatorisk)

Din henvendelse

Etter to mislykkede nese operasjoner i USA for å hjelpe meg å puste bedre kom alt på plass etter at Dr. Jarl Bunæs rettet alt opp.
Jan Thomas, Tv-host, designer, stylist, makeup & hair stylist.
Jeg følte meg trygg fra det øyeblikket jeg ankom klinikken. Dr. Roarsen mottok meg på en svært profesjonell og varm måte. Sammen la vi en behandlingsplan som ble fulgt til punkt og prikke, med utmerket resultat både ift. nese- og øyelokksoperasjonen.
Kvinne (49), Oslo

Se prislisten

Ønsker du en uforpliktende samtale?

Vi er opptatt av at dine ønsker blir ivaretatt og at resultatene blir vakre og naturlige.

Tilbake til toppen