Rosacea

Rosacea behandling

Rosacea er en kronisk betennelseslignende hudsykdom som opptrer i ansiktet. Rosacea gir rødhet i huden, og det begynner med rødming i ansiktet, røde betente prikker og utvidede blodkar. Rosacea rammer ca. 10% av den hvithudede befolkningen og sjeldent mørkhudede. Kvinner er mer utsatt enn menn i 30-50 års alderen og 3-5% av befolkningen utvikler rosacea. Rosacea kommer ofte som utbrudd. Disse kan bli utløst av alkohol, stress, medisiner som utvider blodkarene, inntak av sterk mat, varm mat og drikke, og kraftig sollys. De fleste har milde utbrudd og trenger ingen behandling, mens andre med moderat alvorlighetsgrad har behov for medisinsk behandling.

Rosacea subtyper

Rosacea-sykdommen blir hos enkelte mild, mens hos andre kan det bli en meget sjenerende hudsykdom. Rosacea deles i fire undertyper:

Forstadie (Pre-rosacea)
Pre-rosacea kan vare i flere år og viser seg ved utbrudd med rødme og varme i ansiktet, for eksempel ved inntak av varm og sterkt krydret mat, stress, kulde og varme.

Rosacea stadium 1
Vedvarende rødme i ansiktet og kinn, pannen og haken. Rødmen skyldes betennelse og utvidelse av blodårer nær hudoverflaten. I tillegg kommer karutvidelser på nesen og kinnene (telangiektasier).

Rosacea stadium 2
Foruten den vedvarende rødmen ser man også røde og gule betente prikker (pussholdige “kviser”) samt utvidede blodkar. Noen har få, mens andre kan ha veldig mange.

Rosacea stadium 3
Dette stadium har samme symptomer som stadium II, og rammer mest eldre menn. Det kan dessuten komme knuteaktige fortykkelser (noduli) samt hevelser i ansiktet.

Rosacea stadium 4
Dette stadium kalles “okulær rosacea”, og angriper øynene. Innsiden av øyelokkene kan bli betente eller man kan få betennelse på øyelokksranden.

Hva kan man gjøre selv ved rosacea?
• Unngå sollys. Beskytt huden med så høy solfaktor som mulig gjennom alle årstider.
• Unngå oljebaserte ansiktskremer og bruk kun vannbasert makeup og solkrem.
• Begrens inntak av varm og sterkt krydret mat.
• Begrens inntak av alkohol.
• Begrens varme bad og unngå høy romtemperatur.
• Begrens stress i hverdagen din.

Få konsultasjon for behandling av rosacea

Få svar på dine spørsmål og hør mer om behandling for rosacea, pris og varighet. For at du skal oppnå de beste resultater med behandlingen, skal behandlingen av rosacea tilpasses deg og din hudtype. Derfor starter vi alltid med en konsultasjon i vår klinikk, hvor en av våre dyktige medarbeidere snakker med deg om din behandling av rosacea og hvordan behandlingsforløpet skal være. Du får grundig rådgivning og svare på dine spørsmål om rosacea, så du kan få en klar ide om hvilke resultater du kan forvente, hvor lang behandlingstiden vil være, og hva totalprisen blir. Konsultasjonen varer i ca. 30 minutter. Den er helt uforpliktende. Bestill konsultasjon for behandling av rosacea.

Plastisk kirurgi endret livet til Linn…

Bestill konsultasjon

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Telefon (obligatorisk)

Din henvendelse

Etter to mislykkede nese operasjoner i USA for å hjelpe meg å puste bedre kom alt på plass etter at Dr. Jarl Bunæs rettet alt opp.
Jan Thomas, Tv-host, designer, stylist, makeup & hair stylist.
Jeg følte meg trygg fra det øyeblikket jeg ankom klinikken. Dr. Roarsen mottok meg på en svært profesjonell og varm måte. Sammen la vi en behandlingsplan som ble fulgt til punkt og prikke, med utmerket resultat både ift. nese- og øyelokksoperasjonen.
Kvinne (49), Oslo

Se prislisten

Ønsker du en uforpliktende samtale?

Vi er opptatt av at dine ønsker blir ivaretatt og at resultatene blir vakre og naturlige.

Tilbake til toppen