Solskadet hud

Bærum Plastikkirurgi / Hud / Solskadet hud

Solskadet hud

Solen kan gjøre store skader på huden hvis ikke vi passer på. Når man har vært lenge ute i solen rødmer huden. Huden blir solbrent (solskadet), fordi den har fått mer uv-stråling enn det den kan tåle. De fleste tenker ikke på det, og tenker at solbrent hud går over av seg selv i løpet av kort tid. Selv om solbrent hud som regel ikke kan ses etter en ukes tid, glemmer huden ikke. Enhver farge av huden forårsaket av uv-stråling fra sol kan gi DNA-skader, som lagres i de indre hudlagene resten av livet. Som nordboere er vi nok tilbøyelige til å ta litt godt i når solen endelig viser seg, men mange glemmer da å beskytte seg med solkremer.

Uv-bilder avslører solskader på huden

Solskader på hud forekommer hos alle mennesker, og det er en naturlig del av å bli eldre. Solskader oppstår typisk på ansiktets mest utsatte områder som panne, nese og kinn. Et uv-bilde kan ikke fortelle om man har eller vil få kreft i huden. Men jo mer uv-stråling man har vært eksponert for, og jo flere solskader man har pådratt seg på hud, jo større er risikoen for å utvikle kreft i huden.

Solskadet hud kan behandles eller lindres

Hvis man har drevet med overdreven soling, er det heldigvis mulighet for å lindre symptomene med forskjellige midler. Solskadene kan i et visst omfang utbedres.
Bærum Plastikkirurgi har lang erfaring med behandling av solskadet hud, ta kontakt med oss for en konsultasjon for solskadet hud.

Prosessen bak solskadet hud

Når huden blir rammet av solens stråling aktiveres overhudens pigmentceller, som produserer hudens brune farvestoff, melanin. Det er melanin, som gir huden farge og er hudens naturlige beskyttelse mot solen. Men når uv-strålingen er for langvarig eller for intens, kan cellene ikke følge med og det dannes ikke nok pigment. Enhver solbrenthet er en indikasjon på DNA-skader, da uv-stråling fra solen kan medføre feil i cellenes arvemateriale. Slike feil kan utvikle seg til kreft i huden.

Få konsultasjon for solskadet hud

Få svar på dine spørsmål og hør mer om behandling for solskadet hud, pris og varighet. For at du skal oppnå de beste resultater med behandlingen, skal behandlingen tilpasses til deg og din hudtype. Derfor starter vi alltid med en konsultasjon i vår klinikk, hvor en av våre dyktige medarbeidere snakker med deg om din behandling av solskadet hud og hvordan behandlingsforløpet skal være. Du får grundig rådgivning og svar på dine spørsmål om solskadet hud, så du kan få en klar ide om hvilke resultater du kan forvente, hvor lang behandlingstiden vil være, og hva totalprisen på behandlingen  blir. Konsultasjonen varer i ca. 30 minutter. Den er helt uforpliktende. Bestill konsultasjon for solskadet hud.

Plastisk kirurgi endret livet til Linn…

Bestill konsultasjon

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Telefon (obligatorisk)

Din henvendelse

Etter to mislykkede nese operasjoner i USA for å hjelpe meg å puste bedre kom alt på plass etter at Dr. Jarl Bunæs rettet alt opp.
Jan Thomas, Tv-host, designer, stylist, makeup & hair stylist.
Jeg følte meg trygg fra det øyeblikket jeg ankom klinikken. Dr. Roarsen mottok meg på en svært profesjonell og varm måte. Sammen la vi en behandlingsplan som ble fulgt til punkt og prikke, med utmerket resultat både ift. nese- og øyelokksoperasjonen.
Kvinne (49), Oslo

Se prislisten

Ønsker du en uforpliktende samtale?

Vi er opptatt av at dine ønsker blir ivaretatt og at resultatene blir vakre og naturlige.

Tilbake til toppen