Brystrekonstruksjon.

Brystrekonstruksjon

Brystrekonstruksjon benyttes heldigvis oftere og oftere ved nødvendige medisinske inngrep i brystene. Ved en brystrekonstruksjon kan kosmetisk kirurgi benyttes til å få et estetisk naturlig utseende. På dette feltet har vi lang erfaring og flere spesialister.
Brystrekonstruksjon med eget fett kan gi bra resultater ved ganske små endringer. Utfordringen er å få fettcellene til å feste seg og trives på det nye området, og dette gjøres best på mikronivå. Se artikkelen på hjemmesiden vår under fett-transplantasjon/ nano-fett.

Hvordan finne riktig størrelse på ditt silikonbryst ved brystrekonstruksjon?

Under konsultasjonen om brystrekonstruksjon kommer du til vår klinikk rett ved Oslo. Her planlegger vi om du skal bruke eget fett, eller en type protese, samt størrelse og form. De fleste produsentene av silikonproteser garanterer i dag 10 års holdbarhet, og går protesen i stykker før dette, får man ny. Vi bruker stort sett silikonproteser med ru overflate. Denne skal forhindre at bindevevskapselen rundt protesen trekker seg sammen og blir fortykket. Gjør den det, vil protesen legge seg i folder og få en dårligere form og konsistens.
Det kan da bli nødvendig å gjøre en kapselspaltning eller kapselfjerning for å få brystet mykt igjen. Man kan også få lagt inn saltvannsproteser som brystrekonstruksjon, men disse kan virke unaturlige i konsistens.

Slik utføres den kosmetiske operasjonen, ved brystrekonstruksjon:

Før operasjonen tegner man opp området på brystene der protesene skal ligge. Selve operasjonen utføres som regel i narkose og lokalbedøvelse, på vår klinikk nær Oslo. Man legger et lite snitt i huden og protesene legges inn i en lomme under kjertelen eller brystmuskelen.
De vanligste snittene ved brystforstørrelse legges i folden under brystene, eller rundt brystvortene. Tråden man bruker til lukning av såret løses opp av seg selv. Det blir gitt en ”støtdose” med antibiotika for å redusere sjansen for infeksjon og kapselkontraktur. Du får på en bandasje og blir på klinikken et par timer etter operasjonen.

Etter operasjonen:

Inngrep som brystrekonstruksjon kan medføre smerter, særlig ved plassering av proteser under brystmuskelen. Man får smertestillende sprøyter og senere tabletter med seg hjem. Man skal bruke en formende BH med cup og bred linning dag og natt i seks uker etter operasjonen. Av og til må man også bruke et brystbind for å holde protesene i riktig leie. Hevelsen går tilbake i løpet av tre måneder etter en brystrekonstruksjon.

Mulige komplikasjoner etter brystrekonstruksjon. Proteser vs eget fett:

Ved 1-2 prosent av operasjonene kan det oppstå en blødning. Det vil merkes ved smerter i brystet, og ved at det blir betydelig forstørret. Du skal da kontakte oss på klinikken umiddelbart.
Hos noen få (5 prosent) kan det oppstå en stram kapsel rundt protesene. De fleste som får kapselkontraktur, får dette etter flere år med protesene. Rundt et implantat i kroppen vil det alltid dannes en kapsel, men den er vanligvis tynn og ikke merkbar. Her er det mindre komplikasjoner ved bruk av brystforstørrelse med eget fett .
Først etter at kapselen begynner å skrumpe, kan brystet bli hardt. Det kan være ubehagelig, i verste fall vondt, og brystene kan få en unaturlig fasong. Da kan en ny operasjon bli nødvendig. Alle komplikasjoner kan behandles, og resultatet kan som regel bli tilfredstillende, selv om det skulle oppstå komplikasjoner underveis i rekontruksjonsløpet. I sjeldne tilfeller kan rekonstruksjonsprosessen dog mislykkes, således at behandlingen må oppgis.

Primær rekonstruksjon

Et primær rekonstruksjon gjennomføres samtidig med bortoperasjon av brystet (mastektomi). Hyppigst på grunn av brystkreft, men også i situasjoner, hvor man har besluttet å fjerne et bryst på grunn av utbredte forstadier til brystkreft. Kvinner får også tilbudt brystkonstrukjon når begge bryster fjernes som forebyggende foranstaltning ved høy risiko for at å utvikle brystkreft (arvelig brystkreft, BRCA genbærer m.m.).

Sekundær rekonstruksjon

En sekundær brystrekonstruksjon kan tilbys når brystkreftbehandlingen er avsluttet eller senere. Hvis man har fått strålebehandling, må man fote vente 1 år etter avsluttet strålebehandling, før brystrekonstruksjonen kan påbegynnes. Det er som hvoedregel en betingelse for sekundær brystrekonstruksjon, at man er sykdomsfri, men i særlige tilfeller kan man bli tilbudt rekonstruksjon av bryst, selv om man har fått påvist sykdom, hvis sykdommen er i behandling og brakt under kontroll.

Amming og brystrekonstruksjon:

De fleste kvinner som får utført brystforstørrelse er mellom 20 og 35 år. Mange vil senere få barn og amme. Erfaringene viser at amming kan gå uten problemer for mor og barn, om det er foretatt brystrekonstruksjon. Opp mot 50 prosent av pasientene kan imidlertid risikere utvikling av hardere bryst som følge av kapsel etter amming om man har implantat.

Få konsultasjon for brystrekonstruksjon

Få svar på dine spørsmål og hør mer om brystrekonstruksjon, pris og varighet. For at du skal oppnå de beste resultater med behandlingen, skal behandlingen tilpasses til deg. Derfor starter vi alltid med en konsultasjon i vår klinikk, hvor en av våre dyktige medarbeidere snakker med deg om brystrekonstruksjonen og hvordan behandlingsforløpet skal være. Du får grundig rådgivning og svar på dine spørsmål om brystrekonstruksjon, så du kan få en klar ide om, hvilke resultater du kan forvente, hvor lang behandlingstid vil det være, og hva totalprisen på blir. Konsultasjonen varer i ca. 30 minutter. Den er helt uforpliktende. Bestill konsultasjon for brystrekonstruksjon.

Plastisk kirurgi endret livet til Linn…

Bestill konsultasjon

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Telefon (obligatorisk)

Din henvendelse

Etter to mislykkede nese operasjoner i USA for å hjelpe meg å puste bedre kom alt på plass etter at Dr. Jarl Bunæs rettet alt opp.
Jan Thomas, Tv-host, designer, stylist, makeup & hair stylist.
Jeg følte meg trygg fra det øyeblikket jeg ankom klinikken. Dr. Roarsen mottok meg på en svært profesjonell og varm måte. Sammen la vi en behandlingsplan som ble fulgt til punkt og prikke, med utmerket resultat både ift. nese- og øyelokksoperasjonen.
Kvinne (49), Oslo

Se prislisten

Ønsker du en uforpliktende samtale?

Vi er opptatt av at dine ønsker blir ivaretatt og at resultatene blir vakre og naturlige.

Tilbake til toppen