Fettsuging lår.

Fettsuging lår

Selv om man er slank, kan man stadig ha fettdepoter på halsen, brystet, magen eller på sidene av kroppen, yttersiden lårene eller innsiden av lårene. Fettsuging (fedmeoperasjon av lår) er en meget utbredt form for plastikkirurgi, det er nesten like utbdredt som brystoperasjoner. En fettsuging er en fedmeoperasjon som fjerner fettdepoter på utvalgte områder på kroppen, oftest på mage eller lår, som kan være veldig vanskelig å bli kvitt med alminnelig sunn kost og mosjon.

Disse fettdepotene er nesten umulig å fjerne på egenhånd. Kroppen forandrer seg gjennom hele livet. De vanligste endringer er overflødig hud og forandret fettfordeling, spesielt på mage. Da kan fettsuging være til hjelp.
Det finnes to typer fett på kroppen. Det er jevnt fordelt fettlag i underhuden, som kan og bør fjernes gjennom mosjon og sunn kost, og som ikke egner seg til fettsuging. Men det finnes også fett som lagres i lokale fettdepoter på kroppen og mage, og som er arvelig betinget og kjønnsbestemt.

Områder der man ofte ønsker fettsuging er:

Halsen: Huden er elastisk, og hos yngre mennesker vil den trekke seg sammen når fettet er borte. Hos eldre mennesker vil det ofte være nødvendig å fjerne overflødig hud etter fettsuging.

Kulemage: Kulemage som skyldes fettvev, og ikke fremfall av selve magemuskulaturen, kan korrigeres med fettsuging.

Hofte, flanker og valker: Fett på hoftene skyldes ikke alltid overvekt. Huden på hoftene har en relativt god evne til å trekke seg sammen, og ujevnheter i huden etter fettsuging er her sjelden noe problem.

Knær: Fettputen på innsiden av knærne lar seg fjerne kirurgisk med fettsuging.

Overarmer: Her må også fettsuging ofte kombineres med overarmsplastikk grunnet løs hud.

Ankler og legger: Ved forsiktig fettsuging kan ankler og legger formes.

Ridebukselår: Lårene får et mer velproporsjonert utseende etter fettsuging, bukser vil sitte bedre og stramme mindre.

Innsiden av lårene: Her er huden slappere, og man må av og til kombinere inngrepet med en lårplastikk.

Resultat etter fettsuging?

Resultatet etter en fettsuging av lår avhenger av diverse faktorer, som hvor elastisk huden er, hvilket område som behandles, kjønn, alder, mengden av fett som skal fjernes og kirurgens erfaring med fettsuging-metoden. De fjernede fettcellene kommer ikke tilbake, men de som er igjen kan fylle seg i varierende grad.

Slik utføres fettsugin av lår:

Fettsugingen av lår utføres vanligvis i en kombinasjon av lokalbedøvelse og beroligende medisin, eller i narkose. Man lager små snitt i lårhuden og fører inn en tynn kanyle. Den er igjen koblet til en pumpe som skaper undertrykk slik at fettcellene suges ut. Etter fettsugingen dekkes små sår med plaster eller tape, og du får en komprimerende bandasje på, i from av for eksempel elastiske bukser, magebelte, strømper eller hagerem.

Aktivitet og arbeid?

Du kan begynne å arbeide igjen etter 3-10 dager, alt etter fedmeoperasjonens omfang og hvor hardt fysisk arbeide du har. Du kan begynne å sykle og gå turer når du vil, men skal vente ca. fire uker, etter fettsugingen av magen, før du kan begynne å trene aktivt. Arrene etter operasjonen må ikke utsettes for sol og solarium i 12 måneder etter fettsugingen.

Etter operasjonen:

Etter fettsugingen av låret vil man kunne få forbigående blåmerker. Huden kan bli nummen og vevet føles “klumpete” og hardt. Dette vil bedre seg i løpet av tre måneder. For å motvirke hevelse etter fettsugingen bruker man et komprimerende plagg dag og natt i 4-6 uker etter operasjonen. Man reiser hjem operasjonsdagen og går vanligvis tilbake til jobb etter 5-7 dager.

Bivirkninger og komplikasjoner?

Det kan være følelsesforstyrrelser etter en fedmeoperasjon av lår, hvor du kan oppleve nedsatt følelse i det fettsugede området som for eksempel låret, men det det forsvinner som regel innen 3-6 måneder. I meget sjelden tilfeller forekommer det blødning og infeksjoner, som ofte krever en ny operasjon, og i meget få tilfeller har det vært meldt om blodproppdannelser og fettblodpropper etter fedmeoperasjon. Det kan også oppstå ujevnheter eller hardhet i det omkringliggende fett, eller huden er slapp eller uelastisk som eksempel på låret.

Kan fettet komme tilbake på låret?

Ved fedmeoperasjon fjernes fettceller for alltid, og de kommer ikke tilbake. Hvis du begynner å gå opp i vekt etter fettsuging, vil du selvfølgelig bli større men du vil beholde din nye kroppsfasong. Det er kun ved ekstrem økning av din kroppsvekt hvor fettsugede fettceller kan erstattes med nye – men som utgangspunkt er en fettsuging for alltid.

Konsultasjon for fettsuging på lår

Få svar på dine spørsmål og hør mer om fettsuging, pris og varighet. For at du skal oppnå de beste resultater med behandlingen, skal behandlingen tilpasses til deg. Derfor starter vi alltid med en konsultasjon i vår klinikk, hvor en av våre dyktige medarbeidere snakker med deg om fettsuging på lår og hvordan behandlingsforløpet skal være. Du får grundig rådgivning og svar på dine spørsmål om fettsuging, så du kan få en klar ide om, hvilke resultater du kan forvente, hvor lang behandlingstid vil det være, og hva totalprisen på blir. Konsultasjonen varer i ca. 30 minutter. Den er helt uforpliktende. Bestill konsultasjon for fettsuging på lår.

Plastisk kirurgi endret livet til Linn…

Bestill konsultasjon

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Telefon (obligatorisk)

Din henvendelse

Etter to mislykkede nese operasjoner i USA for å hjelpe meg å puste bedre kom alt på plass etter at Dr. Jarl Bunæs rettet alt opp.
Jan Thomas, Tv-host, designer, stylist, makeup & hair stylist.
Jeg følte meg trygg fra det øyeblikket jeg ankom klinikken. Dr. Roarsen mottok meg på en svært profesjonell og varm måte. Sammen la vi en behandlingsplan som ble fulgt til punkt og prikke, med utmerket resultat både ift. nese- og øyelokksoperasjonen.
Kvinne (49), Oslo

Se prislisten

Ønsker du en uforpliktende samtale?

Vi er opptatt av at dine ønsker blir ivaretatt og at resultatene blir vakre og naturlige.

Tilbake til toppen