Fettsuging.

Fettsuging

Fettsuging er en meget utbredt form for plastikkirurgi; nesten like mye brukt som brystoperasjoner. En fettsuging er en fedmeoperasjon som fjerner fettdepoter på utvalgte områder på kroppen, som ellers kan være veldig vanskelige å bli kvitt med kun alminnelig sunn kost og mosjon.

Det finnes to typer fett på kroppen. Den ene er et jevnt fordelt fettlag i underhuden, som kan og bør fjernes gjennom mosjon og sunn kost, og som ikke egner seg til fettsuging. Men det finnes også fett som lagres i lokale fettdepoter på kroppen, og disse er arvelig betinget og kjønnsbestemt. Slike fettdepoter er nesten umulig å fjerne på egenhånd.
Kroppen forandrer seg konstant gjennom hele livet. De vanligste endringer er overflødig hud og endret fettfordeling. Ved endret fettfordeling kan fettsuging være til hjelp.

Områder der man ofte ønsker fettsuging er:

Halsen: Huden er elastisk, og hos yngre mennesker vil den trekke seg sammen når fettet er borte. Hos eldre mennesker vil det ofte være nødvendig å fjerne overflødig hud etter fettsuging.

Knær: Fettputen på innsiden av knærne lar seg fjerne kirurgisk med fettsuging.

Ridebukselår: Lårene får et mer velproporsjonert utseende etter fettsuging, bukser vil sitte bedre og stramme mindre.

Innsiden av lårene: Her er huden slappere, og man må av og til kombinere inngrepet med en lårplastikk.

Overarmer: Her må også fettsuging ofte kombineres med overarmsplastikk grunnet løs hud.

Ankler og legger: Ved forsiktig fettsuging kan ankler og legger formes.

Kulemage: Kulemage som skyldes fettvev, og ikke fremfall av selve magemuskulaturen, kan korrigeres med fettsuging.

Hofte, flanker og valker: Fett på hoftene skyldes ikke alltid overvekt. Huden på hoftene har en relativt god evne til å trekke seg sammen, og ujevnheter i huden etter fettsuging er her sjelden noe problem.

Hvilket resultat kan du forvente etter fettsuging?

Resultatet etter en fettsuging avhenger av diverse faktorer, som hvor elastisk huden er, hvilket område som behandles, kjønn, alder, mengden av fett som skal fjernes og kirurgens erfaring med fettsuging-metoden. De fjernede fettcellene kommer ikke tilbake, men de som er igjen kan etterfylle seg i varierende grad.

Slik utføres operasjonen:

Fettsugingen utføres vanligvis i en kombinasjon av lokalbedøvelse og beroligende medisin, eller i narkose. Man lager små snitt i huden og fører inn en tynn kanyle. Den er igjen koblet til en pumpe som skaper undertrykk slik at fettcellene suges ut. Etter fettsugingen dekkes små sår med plaster eller tape, og du får en komprimerende bandasje på, i form av for eksempel elastiske bukser, magebelte, strømper eller annet.

Etter operasjonen:

Etter fettsugingen vil man kunne få forbigående blåmerker. Huden kan bli nummen og vevet føles “klumpete” og hardt. Dette vil bedre seg i løpet av tre måneder. For å motvirke hevelse etter fettsugingen bruker man et komprimerende plagg dag og natt i 4-6 uker etter operasjonen. Man reiser hjem operasjonsdagen og går vanligvis tilbake til jobb etter 5-7 dager.

Aktivitet og arbeid

Du kan begynne å arbeide igjen etter 3-10 dager, alt etter fedmeoperasjonens omfang og hvor hardt fysisk arbeide du har. Du kan begynne å sykle og gå turer når du vil, men skal vente til ca. fire uker etter fettsugingen, før du kan begynne å trene aktivt. Arrene etter operasjonen må ikke utsettes for sol og solarium i 12 måneder etter fettsugingen.

Komplikasjoner og bivirkninger

Det kan være endret sensitivitet etter en fedmeoperasjon hvor du kan oppleve nedsatt følelse i det fettsugede området, men det det forsvinner som regel innen 3-6 måneder. I meget sjeldne tilfeller forekommer det blødning og infeksjoner, som ofte krever en ny operasjon, og i meget få tilfeller har det vært meldt om blodproppdannelser og fettblodpropper etter fedmeoperasjon. Det kan også oppstå ujevnheter eller hardhet i det omkringliggende fett, eller huden er slapp eller uelastisk.

Kan fettet komme tilbake?

Ved fedmeoperasjon fjernes fettceller for alltid, og de kommer ikke tilbake. Hvis du begynner å gå opp i vekt etter fettsuging vil du selvfølgelig bli større, men du vil beholde din nye kroppsfasong. Det er kun ved ekstrem økning av din kroppsvekt hvor fettsugede fettceller kan erstattes med nye – men som utgangspunkt er en fettsuging for alltid.

Få konsultasjon for fettsuging

Få svar på dine spørsmål og hør mer om fettsuging, pris og varighet. For at du skal oppnå de beste resultater med behandlingen, skal behandlingen tilpasses til deg. Derfor starter vi alltid med en konsultasjon i vår klinikk, hvor en av våre dyktige medarbeidere snakker med deg om fettsuging og hvordan behandlingsforløpet skal være. Du får grundig rådgivning og svar på dine spørsmål om fettsuging, så du kan få en klar idé om hvilke resultater du kan forvente, hvor lang behandlingstiden vil være, og hva totalprisen på behandlingsforløpet blir. Konsultasjonen varer i ca. 30 minutter. Den er helt uforpliktende. Bestill konsultasjon for fettsuging.

Plastisk kirurgi endret livet til Linn…

Bestill konsultasjon

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Telefon (obligatorisk)

Din henvendelse

Etter to mislykkede nese operasjoner i USA for å hjelpe meg å puste bedre kom alt på plass etter at Dr. Jarl Bunæs rettet alt opp.
Jan Thomas, Tv-host, designer, stylist, makeup & hair stylist.
Jeg følte meg trygg fra det øyeblikket jeg ankom klinikken. Dr. Roarsen mottok meg på en svært profesjonell og varm måte. Sammen la vi en behandlingsplan som ble fulgt til punkt og prikke, med utmerket resultat både ift. nese- og øyelokksoperasjonen.
Kvinne (49), Oslo

Se prislisten

Ønsker du en uforpliktende samtale?

Vi er opptatt av at dine ønsker blir ivaretatt og at resultatene blir vakre og naturlige.

Tilbake til toppen