Silikonimplantater, bryst (silikonpupper).

Silikonimplantater

I 1962 fikk den første kvinne i historien silikon i brystene, populært kalt silikonpupper ( brystforstørrelse med silikonproteser). De fleste kirurger mener at silikonproteser gir det beste og sikreste resultatet ved brystforstørrelse. Alle proteser som brukes i Norge er godkjent av norske helsemyndigheter. Silikonprotesene har en naturlig konsistens, med en ru kapsel og en indre kjerne med silikon. Størrelsen oppgis i gram eller milliliter, det vanligste er fra 180 ml. til 500 ml. Er brystene ulike, kan man utligne forskjellen ved ulike volum på silikonimplantater.

Hvordan finne riktig størrelse på silikonimplantat?

Under konsultasjonen før en brystforstørrelse kommer du til vår klinikk i Bærum. Her planlegger vi så type protese, samt størrelse og form. De fleste produsentene av silikonproteser garanterer i dag 10 års holdbarhet, og går protesen i stykker før dette, får man ny. Vi bruker stort sett silikonproteser med ru overflate til brystforstørrelse. Denne skal forhindre at bindevevskapselen rundt protesen trekker seg sammen og blir fortykket. Gjør den det, vil protesen legge seg i folder og få en dårligere form og konsistens. Det kan da bli nødvendig å gjøre en kapselspaltning eller kapselfjerning for å få brystet mykt igjen. Man kan også få lagt inn saltvannsproteser til sin brystforstørrelse, men disse kan virke unaturlige i konsistens.

Slik utføres silikoninnlegg-operasjonen:

Før operasjonen tegner man opp området på brystene der silikonprotesene skal ligge. Selve operasjonen utføres som regel i narkose og lokalbedøvelse. Man legger et lite snitt i huden og protesene legges inn i en lomme under kjertelen eller brystmuskelen.
De vanligste snittene ved silikonpupper legges i folden under brystene eller rundt brystvortene. Tråden man bruker til lukning av såret løses opp av seg selv. Det blir gitt en ”støtdose” med antibiotika for å redusere sjansen for infeksjon og kapselkontraktur. Du får på en bandasje og blir på sykehuset et par timer etter operasjonen.

Etter operasjonen:

Inngrep for brystforstørrelse kan medføre smerter, særlig ved plassering av protesene under brystmuskelen. Man får smertestillende sprøyter og senere tabletter med seg hjem. Man skal bruke en formende BH med cup og bred linning dag og natt i seks uker etter operasjonen. Av og til må man også bruke et brystbind for å holde protesene i riktig leie. Hevelsen går tilbake i løpet av tre måneder etter en brystforstørrelse.

Mulige komplikasjoner

Ved 1-2 prosent av operasjonene kan det oppstå en blødning. Det vil merkes ved smerter i brystet, og ved at det blir betydelig forstørret. Du skal da kontakte oss umiddelbart.
Hos noen få (5 prosent) kan det oppstå en stram kapsel rundt silikonprotesene. De fleste som får kapselkontraktur, får dette etter flere år med protesene. Rundt et implantat i kroppen vil det alltid dannes en kapsel, men den er vanligvis tynn og ikke merkbar.
Først etter at kapselen begynner å skrumpe, kan brystet bli hardt. Det kan være ubehagelig, i verste fall vondt, og silikonbrystene kan få en unaturlig fasong. Da kan en ny operasjon bli nødvendig.

Amming og brystforstørrelse:

De fleste kvinner som får utført brystforstørrelse er mellom 20 og 35 år. Mange vil senere få barn og amme. Erfaringene viser at amming vanligvis går uten problemer for mor og barn, selv om det er foretatt brystforstørrelse. Opp mot 50 prosent av disse pasientene kan imidlertid risikere utvikling av hardere bryst som følge av kapsel etter amming

Asymmetri

Fra naturens hånd varierer alle kvinners bryster i symmetri. Det betyr, at ikke to bryster er like. Derfor vil en brystforstørrende operasjon med silikonimplantater heller ikke korrigere fullstendig for den medfødte ulikhet. Men man kan komme et langt stykke på vei i retning av dine ønsker, om dette er et mer symmetrisk brystparti med silikonbryster.

Hvor lenge holder en brystforstørrende operasjon?

Produsentene av silikonimplantater gir livslang garanti på holdbarheten på implantatet i silikonbrystene. Det utelukker dog ikke, at implantatet kan bli utett på et tidspunkt. I sånne tilfeller har produsenten forpliktet seg til å erstatte det utette implantat. 10 år etter at brystimplantater er innsatt, anbefaler vi en årlig kontroll på implantatet. Kontrollen kan foretas ved ultralydscanning.

Silikonbrystenes fasong vil endres med tiden på grunn av vevets aldring. Hvor hurtig dette går, avhenger av både arv og miljø, samt brystets samlede vekt og plassering av implantatet.

Ulike typer brystforstørrelse

Brystforstørrelse med eget fett:
Brystforstørrelse med eget fettvev er en relativ ny teknikk, som først i de siste årene har vunnet større utbredelse i takt med at teknikken har blitt bedre. Brystforstørrelse med eget fett skiller seg på flere måter fra bruk av implantater.

Silikonpupper

Silikonpupper er bryster som er forstørret med silikonproteser. Proteser av silikon er vanligst å bruke ved brystforstørrelse.

Få konsultasjon for brystimplantasjon/ silikonpupper

Få svar på dine spørsmål og hør mer om brystimplantasjon/silikonpupper, pris og varighet. For at du skal oppnå de beste resultater med behandlingen, skal behandlingen tilpasses til deg. Derfor starter vi alltid med en konsultasjon i vår klinikk, hvor en av våre dyktige medarbeidere snakker med deg om brystimplantasjon/silikonpupper og hvordan behandlingsforløpet skal være. Du får grundig rådgivning og svar på dine spørsmål om silikonimplantater, så du kan få en klar idé om hvilke resultater du kan forvente, hvor lang behandlingstiden vil være, og hva totalprisen på brystimplantasjon/ silikonpupper blir. Konsultasjonen varer i ca. 30 minutter. Den er helt uforpliktende. Bestill konsultasjon for brystimplantasjon/ silikonpupper.

Plastisk kirurgi endret livet til Linn…

Bestill konsultasjon

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Telefon (obligatorisk)

Din henvendelse

Etter to mislykkede nese operasjoner i USA for å hjelpe meg å puste bedre kom alt på plass etter at Dr. Jarl Bunæs rettet alt opp.
Jan Thomas, Tv-host, designer, stylist, makeup & hair stylist.
Jeg følte meg trygg fra det øyeblikket jeg ankom klinikken. Dr. Roarsen mottok meg på en svært profesjonell og varm måte. Sammen la vi en behandlingsplan som ble fulgt til punkt og prikke, med utmerket resultat både ift. nese- og øyelokksoperasjonen.
Kvinne (49), Oslo

Se prislisten

Ønsker du en uforpliktende samtale?

Vi er opptatt av at dine ønsker blir ivaretatt og at resultatene blir vakre og naturlige.

Tilbake til toppen