Hakeforstørring

Hakeforstørring

Hakeforstørring, eller hakeplastikk som inngrepet også kalles, er et plastikkirurgisk inngrep som utføres for å forandre formen eller forsterke hakens størrelse og konturer. En kraftig og fremtredende hake reflekterer ofte en sterk personlighet. En svak hake kan få nesen til å fremstå som større enn den egentlig er, og gir ansiktet et uproposjonert utseende i profil. Dette kan balanseres med en hakeforstørring.

Balanse i profilen er avhengig av forholdet mellom panne, nese og hake. Nesen kan se større ut dersom haken er lite fremstående. Flere som ønsker å få mindre nese er ikke klar over dette. Det å få en litt mer prominent hake er en svært grei prosedyre. Større deformiteter med tannstillingsfeil krever imidlertid behandling hos kjevekirurg.
I de fleste tilfeller der haken er for lite fremstående i forhold til panne/ nese, kan dette korrigeres med kunststoff-proteser.

Hvem kan få foreta hakekirurgi?

En hakeforstørring kan forandre formen, forminske eller forstørre haken. Personer som har ujevnheter i hakepartiet, altfor fremtredende hake eller en såkalt svak (i sjeldne tilfeller underutviklet) hake, kan forvente å få gode resultater etter en hakeoperasjon. De fleste ønsker å forsterke haken, og det gjør man ved en hakeforstørring. Inngrepet har en direkte effekt, haken blir mer fremtredende og gir ansiktet mer nyanse.

Hakeforminskning

Stikker haken for langt frem i forhold til profillinjen for øvrig, kan haken forminskes. Er bittet normalt er dette en relativt enkel prosedyre hvor overflødig ben slipes eller meisles bort.

Vi bruker da et snitt på innsiden av leppen, slik at ingen arr blir synlig. Med denne metoden kan haken bli mye mindre fremtredende. For pasienten vil både forberedelser til og etterbehandling etter operasjonen være det samme som for hakeforstørring.

Komplikasjoner er også som ved hakeforstørring, men meget sjeldne. Ved større forandringer må det gjøres et kjevekirurgisk inngrep.

Hakeimplantat

Den mest brukte metode for hakeforstørring er silikonimplantat (hakeimplantat) som settes inn under huden mot benet på haken. Ved hjelp av et hakeimplantat kan man oppnå betydelige størrelsesforandringer, og resultat av hakeforstørrelse med denne metoden er permanent. Hakens form kan dog forandres med tiden.

Operasjonen

Operasjonsdagen møter man fastende, dvs. ikke spise eller drikke etter kl 24 kvelden før. Dersom man røyker må man trappe ned på dette, og ikke røyke i det hele tatt de siste 2 dagene før man kommer. Blodfortynnende medisiner eller tabletter som inneholder acetylsalisylsyre , for eksempel Dispril eller Aspirin, må unngås helt de siste 14 dagene før operasjonen. Man bør heller ikke innta store mengder vitamin C eller E de siste 14 dagene før.

Hakeimplantatet kan innsettes via munnhulen på innsiden av underleppen, eller gjennom et lite hudsnitt på ca 2 cm like under hakespissen. Dette snittet er nærmest usynlig, og risikoen for infeksjon er mindre, og derfor er dette metoden vi stort sett benytter. Operasjonen utføres i lokalbedøvelse og sedasjon. Etter operasjonen blir man liggende på klinikken i noen timer før man reiser hjem. Man kan ikke kjøre bil hjem selv eller ta buss eller tog på egen hånd denne dagen. Det beste er om man har noen som kan hente og kjøre en hjem, ellers må man ta drosje.
En liten trykkbandasje legges rundt hodet og fjernes etter 1-2 dager. Bandasjen under haken sitter i 1 uke, og fjernes samtidig med stingene.

Etter operasjonen

Det opptrer en hevelse av hakepartiet i løpet av første til tredje dag, som allerede fjerde dag er i pen tilbakegang. Haken vil være noe øm de første dagene, men det er ingen store smerter. Etter 4 uker har man som regel ikke noen følelse av fremmedlegemet.

Komplikasjoner

Skade av nerven til leppe og tenner er viktigste komplikasjoner etter en hakeforstørring. Dette er uhyre sjelden og som regel kommer følelsen tilbake. Blødning kan forekomme, men er svært sjelden. Blodansamling rundt transplantatet kan opptre. Haken vil da kjennes ekstra hard noen uker, men vil bli helt fin.

Avstøtningsfrekvensen av disse transplantatene er ubetydelig.
Feilstilling av transplantatet kan justeres, men er svært sjelden.

Få konsultasjon for hakeforstørring

Få svar på dine spørsmål og hør mer om hakeforstørring, pris og varighet. For at du skal oppnå de beste resultater med behandlingen, skal behandlingen tilpasses til deg. Derfor starter vi alltid med en konsultasjon i vår klinikk, hvor en av våre dyktige medarbeidere snakker med deg om din behandling og hvordan behandlingsforløpet skal være. Du får grundig rådgivning og svar på dine spørsmål om behandlingen, så du kan få en klar ide om, hvilke resultater du kan forvente, hvor lang behandlingstiden vil være, og hva totalprisen blir. Konsultasjonen varer i ca. 30 minutter. Den er helt uforpliktende. Bestill konsultasjon for hakeforstørring.

Plastisk kirurgi endret livet til Linn…

Bestill konsultasjon

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Telefon (obligatorisk)

Din henvendelse

Etter to mislykkede nese operasjoner i USA for å hjelpe meg å puste bedre kom alt på plass etter at Dr. Jarl Bunæs rettet alt opp.
Jan Thomas, Tv-host, designer, stylist, makeup & hair stylist.
Jeg følte meg trygg fra det øyeblikket jeg ankom klinikken. Dr. Roarsen mottok meg på en svært profesjonell og varm måte. Sammen la vi en behandlingsplan som ble fulgt til punkt og prikke, med utmerket resultat både ift. nese- og øyelokksoperasjonen.
Kvinne (49), Oslo

Se prislisten

Ønsker du en uforpliktende samtale?

Vi er opptatt av at dine ønsker blir ivaretatt og at resultatene blir vakre og naturlige.

Tilbake til toppen