Nesemuslinger-operasjon

Nesemuslinger, operasjon

Nesemuslinger-operasjon er også kjent som conchotomi-operasjon.
Store nesemuslinger kan medføre nesetetthet og snorking. Behandling av årsaken, for eksempel allergi, evt. kombinert med et inngrep som reduserer størrelsen på nesemuslingene medfører ofte bedret luftpassasje i nesen og dermed mindre snorking. Hos oss gjennomfører vi både radiofrekvent og kirurgisk conchoplastikk/ conchotomi. Alt ettersom hvilket inngrep som velges, er man enten bare litt ”småforkjølet” i nesen i noen dager i etterkant, eller så får man tamponger i nesen i en-to dager med resultat at man er tett i nesen i denne tiden. Deretter anbefales det å spraye eller skylle med saltvann etter behov, oftest noen dager til noen få uker, avhengig av hvor lenge nesen er irritert etter inngrepet.

Operasjonens forløp

Operasjonen foregår i full bedøvelse. Formålet med nesmuslinger-operasjon (conchotomi-operasjon) er å skape mer plass i nesen, så du får bedre luftgjennomstrømming gjennom nesen. Nesemuslingene i nesen klippes og fjernes eller brennes for å få dem til skrumpe. Ved klipping av nesemuslinger (conchotomi-operasjon), blir det lagt tamponger i nesen etter operasjonen for å minske blødninger. De første dagene etter operasjonen kan du derfor ikke puste igjennom nesen.

Risiko og komplikasjon

Komplikasjoner i forbindelse med narkose og operasjon forekommer sjeldent. Ved kraftigere eller vedvarende blødninger kan det bli nødvendig å innsette salvetamponger i neseborene, som typisk fjernes igjen etter et døgn. Infeksjon forekommer sjeldent og behandles i tilfellet med antibiotika. Skulle komplikasjoner oppstå, skal du kontakte klinikken eller legevakt.

Forholdsregler etter operasjonen

Unngå kroppslig aktivitet, hvor blodtrykket stiger, dette kan føre til at blodkarene utvider seg og blødningsfaren er derfor høyere. Unngå å bade/dusje varmt, direkte varme ved solarium, badstue eller lignende. Varme fører til at blodkarene utvider seg og blødningsfaren øker. Unngå sterk alkohol, kaffe og for varm mat. Skyll nesen med saltvann to til tre ganger daglig i fire uker. Dette minsker skorpedannelsen og gir bedre betingelser for heling. Sov gjerne med hodet litt hevet den første uken etter nesemuslinger-operasjon (conchotomi-operasjon).

Konsultasjon for nesemuslinger-operasjon

Få svar på dine spørsmål og hør mer om nesemuslinger-operasjon, pris og varighet. For at du skal oppnå de beste resultater med behandlingen, skal behandlingen tilpasses til deg. Derfor starter vi alltid med en konsultasjon i vår klinikk, hvor en av våre dyktige medarbeidere snakker med deg om din behandling og hvordan behandlingsforløpet skal være. Du får grundig rådgivning og svar på dine spørsmål om behandlingen, så du kan få en klar idé om hvilke resultater du kan forvente, hvor lang behandlingstiden vil være, og hva totalprisen på operasjonen blir. Konsultasjonen varer i ca. 30 minutter. Den er helt uforpliktende. Bestill konsultasjon for nesemuslinger-operasjon.

Plastisk kirurgi endret livet til Linn…

Bestill konsultasjon

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Telefon (obligatorisk)

Din henvendelse

Etter to mislykkede nese operasjoner i USA for å hjelpe meg å puste bedre kom alt på plass etter at Dr. Jarl Bunæs rettet alt opp.
Jan Thomas, Tv-host, designer, stylist, makeup & hair stylist.
Jeg følte meg trygg fra det øyeblikket jeg ankom klinikken. Dr. Roarsen mottok meg på en svært profesjonell og varm måte. Sammen la vi en behandlingsplan som ble fulgt til punkt og prikke, med utmerket resultat både ift. nese- og øyelokksoperasjonen.
Kvinne (49), Oslo

Se prislisten

Ønsker du en uforpliktende samtale?

Vi er opptatt av at dine ønsker blir ivaretatt og at resultatene blir vakre og naturlige.

Tilbake til toppen