Neseoperasjon

Neseoperasjon (Rhinoplastikk)

Neseoperasjon (rhinoplastikk), på engelsk kalt nosejob, er ansett av de fleste av verdens ansiktsplastiske kirurger som en av de vanskeligste kosmetiske (ofte også funksjonelle) operasjoner. Det er en klar fordel å oppsøke en erfaren kirurg som har lang erfaring med neseoperasjoner, og som også behersker nesens interiør i tillegg til den ytre nesens fysikk.

Har nesen en skjev skillevegg kan dette ofte også påvirke nesens utseende. Mange neseformer i voksen alder kan skyldes fysiske traumer i oppveksten, som f.eks ørnenesen, den lille brede nesen (babynese) og den skjeve nesen. Sadelnesen kan skyldes infeksjon i skilleveggen, skade eller tidligere operasjon på skilleveggen. Neseoperasjon krever en grundig vurdering, og Bærum Plastikkirurgi har en av landets dyktigste kirurger som i tillegg er spesialist på neseoperasjoner.


Neseoperasjon – Hvem kan opereres?

I prinsipp kan alle fra 18 år og oppover opereres. Vi har operert pasienter på over 70 år som hele livet har ønsket seg en neseoperasjon (rhinoplastikk), men som av ulike årsaker ikke har tatt mot til seg (hva sier omgivelsene?), eller ikke hatt råd tidligere. Pasienter under 18 år kan opereres ned til 15 års alder med foreldrenes samtykke. En pasient med en spesiell neseform kan pga. komplekser lukke seg inne, eller bli utsatt for mobbing. Vi har ofte operert unge individer med henvisning fra psykolog/ psykiater.

Naturlig nese etter operasjon

Vårt høyeste mål er at pasienten er fornøyd etter neseoperasjonen. Med mange års erfaring og forståelse av pasientens problem blir alle henvendelser tatt alvorlig! En av de viktigste forutsetningene ved en neseoperasjon er at nesen ser naturlig ut etter inngrepet og ikke operert ut. Ved vår klinikk opereres de aller fleste neser uten utvendige arr, med såkalt lukket teknikk.

Forventninger til neseoperasjon

Nesen har en svært sentral plass i ansiktet og er godt synlig. Det er viktig at kirurgen har de nødvendige tekniske kunnskapene og i tillegg har en utviklet estetisk sans. Slik kan kirurgen se hvilken type nese som passer for de ulike pasientene. Alle krever individuell behandling. Pasientens ansiktsform har betydning, likeså pasientens høyde og alder. En liten oppstopper passer for eksempel ikke til en høy person.

Hudens tykkelse er viktig for resultatet. Tykk hud begrenser hva kirurgen kan få til ved en rhinoplastikk. Justering etter en neseoperasjon er ikke uvanlig. Ved klinikk Bærum forekommer dette i 4% av tilfellene, hvilket er et meget lite antall. Alle våre justeringer dreier seg om små ting, som regel uønsket arrdannelse under huden. Disse kan vi ofte behandle effektivt med 1 til 3 kortison-injeksjoner.

Norges mest erfarne nesekirurger

Kirurgene ved klinikk Bærum er de som har operert lengst, og gjennomført flest nesekirurgi-operasjoner i Norge. Våre retrospektive undersøkelser av et stort pasientmateriale har vist at over 80% av pasientene er meget fornøyde og mener de har fått et bedre liv med mer selvtillit etter operasjonen. Svært få er ikke fornøyd.

Operasjonsdetaljer

Legene ved klinikken vil ved den første konsultasjonen før en neseoperasjon forklare anestesiform, operasjons-metode og etterforløpet. Det viktigste er å forklare hva som kan gjøres. Man er alltid avhengig av utgangspunktet. Det hjelper derfor ikke å sammenlikne seg med andre som har foretatt samme neseplastikk-operasjon.

Etter konsultasjonen får pasienten med seg skriftlig informasjon som forklarer forløpet og beskriver mulige komplikasjoner.

Flere ønsker en ny konsultasjon før de bestemmer seg for neseoperasjon, noe som er helt forståelig. Røykere skal helst slutte en uke før inngrepet for at slimhinnene i nesen skal være så lite irritert som mulig. Blodfortynnenede midler som acetylsalicylsyre må avsluttes 14 dager før inngrepet. Marevan seponering må avtales med fastlegen.

Man skal møte fastende på operasjonsdagen, dvs. ikke spise eller drikke 6 timer før operasjonen. Kan imidlertid svelge tabletter med en liten mengde vann. Møt usminket med løstsittende og behagelige klær.

Neseoperasjonen utføres vanligvis i sedasjon/ lokalbedøvelse. Man kan også få narkose. Etter bedøvelsen starter vi inngrepet etter 15 minutter. Da har adrenalinet fått virke slik at blødningen under er minimal. Neseoperasjonen varer vanligvis 1 time, men kan i vanskelige tilfeller vare lenger. Vanligvis legges kun små snitt innenfor neseåpningene som ikke vises etterpå. Ved vanskelige reoperasjoner må vi noen ganger legge et snitt i stolpen mellom neseborene, men dette arret blir sjelden synlig.

Det er ikke smerter under inngrepet og sjelden etterpå. Nesen er tett i 2 dager pga tamponger. Det er ikke vondt å fjerne disse! Vi legger en utvendig bandasje som tas etter 1 uke. De fleste er sykemeldt en ukes tid. Full fysisk aktivitet kan gjenopptas etter 14 dager. Man kan ikke kjøre bil selv operasjonsdagen, men gjerne dagen etter.

Neseoperasjon kan kombineres med de fleste andre ansiktskosmetiske inngrep. For alle som foretar en lukket operasjon vil ingen arr være synlig. Ved åpne inngrep kan et lite arr synes i stolpen mellom neseborene. Dersom nesen er svært bred nede ved basis må vi hvis denne bredden skal reduseres, legge et lite snitt i gropen ved nesevingenes overgang til kinnet. Det er ikke alltid mulig å få ulike nesebor helt like.

Ved Klinikk Bærum opererer vi neser nesten hver dag. Det er like morsomt og spennende hver gang.

Få konsultasjon for neseoperasjon

Få svar på dine spørsmål og hør mer om neseoperasjon, pris og varighet. For at du skal oppnå de beste resultater med behandlingen, skal behandlingen tilpasses til deg. Derfor starter vi alltid med en konsultasjon i vår klinikk, hvor en av våre dyktige medarbeidere snakker med deg om din behandling og hvordan behandlingsforløpet skal være. Du får grundig rådgivning og svar på dine spørsmål om behandlingen, så du kan få en klar idé om hvilke resultater du kan forvente, hvor lang behandlingstiden vil være, og hva totalprisen blir. Konsultasjonen varer i ca. 30 minutter. Den er helt uforpliktende. Bestill konsultasjon for neseoperasjon.

Plastisk kirurgi endret livet til Linn…

Bestill konsultasjon

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Telefon (obligatorisk)

Din henvendelse

Etter to mislykkede nese operasjoner i USA for å hjelpe meg å puste bedre kom alt på plass etter at Dr. Jarl Bunæs rettet alt opp.
Jan Thomas, Tv-host, designer, stylist, makeup & hair stylist.
Jeg følte meg trygg fra det øyeblikket jeg ankom klinikken. Dr. Roarsen mottok meg på en svært profesjonell og varm måte. Sammen la vi en behandlingsplan som ble fulgt til punkt og prikke, med utmerket resultat både ift. nese- og øyelokksoperasjonen.
Kvinne (49), Oslo

Se prislisten

Ønsker du en uforpliktende samtale?

Vi er opptatt av at dine ønsker blir ivaretatt og at resultatene blir vakre og naturlige.

Tilbake til toppen