Neseskillevegg

Neseskillevegg

Neseskillevegg-operasjon eller skjev neseskillevegg-operasjon er å anbefale når skilleveggen mellom to nesebor er så skjeve eller ujevne at luftpassasjen hemmes. Har nesen en skjev skillevegg kan dette ofte også påvirke nesens utseende. Mange neseformer i voksen alder kan skyldes fysiske traumer i oppveksten, som f.eks ørnenesen, den lille brede nesen (babynesen) og den skjeve nesen. Sadelnesen kan skyldes infeksjon i skilleveggen, skade eller tidligere operasjon på skilleveggen. Nesekirurgi/ -operasjon krever en grundig vurdering, og Bærum plastikkirurgi har en av landets dyktigste kirurger som i tillegg er spesialist på skjev neseskillevegg-operasjoner.

Skjev neseskillevegg

Problemer med dårlig luftpassasje igjennom nesen kan skyldes en skjev neseskillevegg. Neseskilleveggen deler nesehulen i 2 deler, og strekker seg fra neseborene bak nesehulens overgang til nesesvelget. En skjev skillevegg behøver ikke gi noen problemer, men hvis man har problemer med skjev neseskillevegg som for eksempel tett luftpassasje, tilbakevendende ensidig eller dobbeltsidig bihulebetennelse, tørrhet i nesen eller tilbøyelighet til neseblødning, bør man i samråd med en nesespesialist finne en behandling. Selve skjevheten i neseskilleveggen kan kun behandles kirurgisk.

Hva er symptomene på skjev neseskillevegg?

Hvilke symptomer man har, avhenger av hvor alvorlig skjevheten er. I mild grad gir det oftest ingen symptomer og neseoperasjon av skilleveggen er ikke nødvendig, mens i andre tilfeller hvor det nesten ikke er noen luftpassasje gjennom neseborene, bør noe gjøres. En skjev neseskillevegg hvor luftpassasjen er nesten eller fullt blokkert kan av og til være en direkte årsak til tilbakevendende hodepine, forkjølelse, bihulebetennelse og halsbetennelse.

Hva kan man gjøre for å unngå skjev neseskillevegg?

Det beste du kan gjøre er å beskytte deg mot skader på nesen, bruke sikkerhetsutstyr under sport, bruk sykkelhjelm når du sykler eller står på rulleskøyter. Bruk sikkerhetsbelte under bilkjøring.

Nesekirurgi – Hvem kan opereres?

I prinsipp kan alle fra 18 år og oppover opereres for skjev neseskillevegg. Vi har operert pasienter på over 70 år som hele livet har ønsket seg en neseoperasjon (nesekirurgi), men som av ulike årsaker ikke har tatt mot til seg (hva sier omgivelsene?), eller ikke hatt råd tidligere. Pasienter under 18 år kan opereres ned til 15 års alder med foreldrenes samtykke.

Vår filosofi

Vårt høyeste mål er at pasienten er fornøyd etter neseskillevegg-operasjonen. Med mange års erfaring og en gjennomgående forståelse av pasientens problem blir alle henvendelser tatt alvorlig! En av de viktigste forutsetningene ved en nesekirurgi er at nesen ser naturlig ut etter inngrepet og ikke ser operert ut. Ved vår klinikk opereres de aller fleste neser uten utvendige arr, såkalt lukket teknikk.

Norges mest erfarne nesekirurger

Kirurgene ved klinikk Bærum er de som både har operert lengst og gjort flest nesekirurgi-operasjoner i Norge. Våre retrospektive undersøkelser av et stort pasientmateriale har vist at over 80% av pasientene er meget fornøyde og mener de har fått et bedre liv med mer selvtillit etter operasjonen. Svært få er ikke fornøyde etter en neseskillevegg-operasjon.

Ytterligere operasjonsdetaljer

Legene ved klinikken vil ved den første konsultasjonen før en nesekirurgi forklare anestesiform, operasjonsmetode og etterforløpet. Det viktigste er å forklare hva som kan gjøres. Man er alltid avhengig av utgangspunktet, så det er til liten nytte å sammenlikne seg med andre som har foretatt samme neseplastikk operasjon, da alle operasjoner er forskjellige.

Etter konsultasjonen får pasienten med seg skriftlig informasjon som forklarer forløpet og beskriver mulige komplikasjoner.

Flere ønsker en ny konsultasjon før de bestemmer seg for nesekirurgi operasjon, og det er forståelig. Røykere skal helst slutte en uke før inngrepet for at slimhinnene i nesen skal være så lite irritert som mulig. Blodfortynnenede midler som acetylsalicylsyre må avsluttes 14 dager før inngrepet. Marevan seponering må avtales med fastlegen.

Man skal møte fastende på operasjonsdagen, dvs. ikke spise eller drikke 6 timer før operasjonen. Kan allikevel svelge tabletter med en liten mengde vann. Møt usminket med løstsittende og behagelige klær.

Nesekirurgi-operasjonen utføres vanligvis i sedasjon/ lokalbedøvelse. Man kan også få narkose. Etter bedøvelsen starter vi inngrepet etter 15 minutter. Da har adrenalinet fått virke slik at blødningen er minimal. Nesekirurgi- operasjon varer vanligvis 1 time, men kan i vanskelige tilfeller vare lenger. Vanligvis legges kun små snitt innenfor neseåpningene som ikke vises etterpå. Ved vanskelige reoperasjoner må vi noen ganger legge et snitt i stolpen mellom neseborene, dette arret blir sjelden synlig.

Det er ikke smerter under inngrepet og sjelden etterpå. Nesen er tett i 2 dager pga tamponger. Det er ikke vondt å fjerne disse! Vi legger en utvendig bandasje som fjernes etter 1 uke. De fleste er sykemeldt en ukes tid. Full fysisk aktivitet kan gjenopptas etter 14 dager. Man kan ikke kjøre bil selv operasjonsdagen, men gjerne dagen etter.

Nesekirurgi kan kombineres med de fleste andre ansiktskosmetiske inngrep. For alle som foretar en lukket operasjon vil ingen arr være synlig. Ved åpne inngrep kan et lite arr synes i stolpen mellom neseborene. Dersom nesen er svært bred nede ved basen må vi hvis denne bredden skal reduseres legge et lite snitt i gropen ved nesevingenes overgang til kinnet. Det er ikke alltid mulig å få ulike nesebor helt like.

Ved Klinikk Bærum opererer vi neser nesten hver dag. Det er like morsomt og spennende hver gang.

Få konsultasjon for neseskillevegg operasjon

Få svar på dine spørsmål og hør mer om neseskillevegg operasjon, pris og varighet. For at du skal oppnå de beste resultater med behandlingen, skal behandlingen tilpasses til deg. Derfor starter vi alltid med en konsultasjon i vår klinikk, hvor en av våre dyktige medarbeidere snakker med deg om din behandling og hvordan behandlingsforløpet skal være. Du får grundig rådgivning og svar på dine spørsmål om behandlingen, så du kan få en klar idé om hvilke resultater du kan forvente, hvor lang behandlingstiden vil være, og hva totalprisen blir. Konsultasjonen varer i ca. 30 minutter. Den er helt uforpliktende. Bestill konsultasjon for neseskillevegg-operasjon.

Plastisk kirurgi endret livet til Linn…

Bestill konsultasjon

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Telefon (obligatorisk)

Din henvendelse

Etter to mislykkede nese operasjoner i USA for å hjelpe meg å puste bedre kom alt på plass etter at Dr. Jarl Bunæs rettet alt opp.
Jan Thomas, Tv-host, designer, stylist, makeup & hair stylist.
Jeg følte meg trygg fra det øyeblikket jeg ankom klinikken. Dr. Roarsen mottok meg på en svært profesjonell og varm måte. Sammen la vi en behandlingsplan som ble fulgt til punkt og prikke, med utmerket resultat både ift. nese- og øyelokksoperasjonen.
Kvinne (49), Oslo

Se prislisten

Ønsker du en uforpliktende samtale?

Vi er opptatt av at dine ønsker blir ivaretatt og at resultatene blir vakre og naturlige.

Tilbake til toppen