Undervalg +

Øyelokkoperasjon

Etter å ha lest om øyelokkoperasjon, ta også en titt på panneløft og brynsløft.

Det sies at øynene er «sjelens vindu». Du kan like klisjeen eller ikke, men forskning slår fast at øynene avdekker personlighet, karakter, og helsetilstand.  Avhengig av genetiske faktorer, og i takt med alder, kan huden i øyelokkene imidlertid sige noe ned og sjenerende «poser» kan bli synlige i nedre øyelokk. Dette kan bidra til at du ser trøtt og sliten ut, selv om du ikke er det.

Ønsker du konsultasjon for øyelokkoperasjon?

Ring eller send mail til klinikken. Bor du langt borte tilbyr vi video konsultasjon. Avtal med klinikken.

Pris fra: Nedre øyelokk Fra 22.000,-
Pinch n. øyelokk Fra 9.000,-
Øvre og nedre øyelokk Fra 34.800,-
Øvre øyelokk Fra 16.800,-
Konsultasjon: Lege 500,-

Send forespørsel

Dr Roarsen om øyelokkoperasjoner

Godt nytt år! Da er vi i gang igjen. Mange menn og kvinner som oppsøker oss sliter med tunge øyenlokk. Det får deg til å se mer sliten, og mye eldre ut. Enkelte som ikke gjør noe med hudoverskuddet på øvre øyenlokk, kan i verste fall risikert å miste sidesynet med årene. Hør hva Dr. Robby Roarsen har å si om øyelokkoperasjoner vi utfører her hos oss…

Publisert av Bugge & Bærum Plastikkirurgi Tirsdag 2. januar 2018

Hvorfor øyelokksoperasjon?

En øyelokkoperasjon (øyelokkplastikk) er i dag en av de aller vanligste kosmetiske operasjoner. I de fleste tilfeller gjøres slike operasjoner av hensyn til utseendet.  Slapp og hengende hud i øvre og nedre øyelokk kan for mange gi tretthetssymptomer, da det er tyngre å løfte tunge øyelokk. En øyelokkoperasjon vil føre til at du ser yngre, mer våken og opplagt ut. Såkalte «kinnposer», dvs. utposninger nedenfor nedre øyelokk, kan ikke korrigeres ved en øyelokkoperasjon. Det samme gjelder dype rynker rundt øynene. Noe av dette kan imidlertid reduseres noe ved en laserpeeling i tillegg. Et overskudd av hud i de øvre øyelokkene også kan skyldes nedsenkning av øyebrynene. Dette vil ikke bli korrigert ved en vanlig øvre øyelokkoperasjon, men kan justeres med et samtidig eller senere endoskopisk panneløft eller brynsløft. Les nyttig informasjon om før øyelokksoperasjon her.

Operasjonen

En øyelokkoperasjon gjøres hos oss i de fleste tilfeller med laser. Dette gir ingen eller minimal blødning under inngrepet. Rehabiliteringen blir også ofte kortere, fordi det bli mindre hevelse og mindre blåmerker. Operasjonen gjøres i sedasjon og lokal bedøvelse. Selve inngrepet er etter dette helt smertefritt. Snittene i huden som følge av operasjonen legges slik at de synes minst mulig etter inngrepet. I øvre øyelokk legges de i den dype øyelokksfolden. Noen ganger må vi imidlertid legge snittene litt mer ut til sidene, dersom det er mye heng her. Nedre øyelokkene opereres for det meste ”innenifra”, dvs. at snittet legges på innsiden av øyelokket slik at det ikke blir noe utvendig arr. Har du stort overskudd av hud, må vi fjerne noe av huden like under øyevippene med en såkalt ”pinchmetode». I de øvre øyelokkene fjernes overskudd av hud, fett og eventuelt litt av muskulaturen.

Mulige komplikasjoner og risiko

En øyelokkoperasjon er et populært inngrep som gir svært gode resultater. Men det perfekte resultat kan i enkelte tilfeller være umulig å oppnå pga. alder, hud, asymmetri, arvelige faktorer og nedsenkede øyebryn. Forholdene rundt øynene er også ofte forskjellige. Dersom det fjernes for mye hud i øvre øyelokk kan lukning av det på natten bli et problem.Vi måler derfor hvor mye hud som kan fjernes med pasienten i liggende stilling. 

Bestill konsultasjon / Videokonsultasjon
Andre spørsmål? Vennligst benytt deg av kontaktskjema her
Bestill konsultasjon/videokonsultasjon
Sending
Les mer om våre konsultasjoner her.
legene