Undervalg +

Sprengte blodkar

Sprengte blodkar vises som supertynne blodåremønster på huden, og er spesielt vanlig i kinn og på nese, men kan også forekomme på bena. I de fleste tilfeller er årsaken til plagene alder, overvekt, stillestående arbeid, graviditet og eksponering for sollys. De færreste av oss er velsignet med en helt perfekt hud. Ujevn hudtone og fremtredende blodkar er ganske vanlig.

Ønsker du konsultasjon for sprengte blodkar?

For at du skal få det beste resultatet av behandlingen, så må den tilpasses deg og dine behov. Derfor starter vi alltid med en konsultasjon. Her møter du legene våre som vil fortelle deg om behandlingen, hvilket resultat du kan forvente og hva den vil koste. Konsultasjonen varer i ca. 30 minutter, og er selvfølgelig helt uforpliktende.

Les mer om laserbehandling her.

Send forespørsel

Behandling av sprengte blodkar

Den mest effektive og skånsomme måten å fjerne sprengte blodkar på, er ved hjelp av laser. Hos oss benytter vi en såkalt YAG-laser som fjerner de sprengte blodkarene permanent, og behandlingen går raskt og smertefritt. Det varierer selvfølgelig hvor mange behandlinger du trenger, avhengig av mengden sprengte blodkar du har. Som oftest er flere behandlinger nødvendig.

Lettere rødhet i huden, ofte i kinnene, behandler vi med et intensivt pulserende lys (IPL-lys), som utføres raskt og enkelt. Lyset ignorerer de øverste hudlagene, og går ned i den dypere delen av huden, så resultatene ser du først etter et par dager. Full effekt av behandlingen får du etter en måneds tid, når de øvre lagene av huden er borte. Behandlingen må gjentas med 3 ukers mellomrom opp til fem ganger.

Du kan ta på makeup rett etter behandlingen og gå ut uten å være rød eller sår i ansiktet. Det kan forekomme at du føler deg litt solbrent og oppsvulmet, men dette går over i løpet av dagen. Det er best å gjennomføre laserbehandling om høsten, når vi ikke så mye ute solen som vi er på sommerstid. For solen med sine UV-stråler og laser er ingen heldig kombinasjon.

Komplikasjoner og risiko:

Behandling av sprengte blodkar gir oftest svært gode resultater. De fleste får lette blåmerker i huden og blodårene blir forbigående mer synlige rett etter behandling. Noen får også litt brunlig pigmentforandring på de behandlede områdene i ansikt, (spesielt ved behandling av litt større blodårer), men også dette forsvinner vanligvis i løpet av noen få måneder. Komplikasjoner som sår og infeksjoner er svært sjelden etter behandling av sprengte blodkar.

Hva koster en behandling for sprengte blodkar?

Prisen på en behandling for sprengte blodkar er avhengig av en rekke faktorer, blant annet dine individuelle forutsetninger og hvor mye som skal behandles. Derfor er prisen som angis i prislisten, en såkalt «fra-pris». Den endelige prisen på akkurat din behandling fastsettes i  samtale med lege i konsultasjonen. Du finner prislisten her. 

Bestill konsultasjon / Videokonsultasjon
Andre spørsmål? Vennligst benytt deg av kontaktskjema her
Bestill konsultasjon/videokonsultasjon
Sending
Les mer om våre konsultasjoner her.
legene