Undervalg +

Brystløft / Brystreduksjon

Mange kvinner utvikler tidlig heng av brystene. Dette kan ha genetiske årsaker, eller at brystene henger mer enn ønsket etter graviditet og amming. Hvert år gjennomfører over 2000 kvinner i Norge brystløft og/eller brystreduksjon med svært gode resultater.

Ønsker du konsultasjon for brystløft eller brystreduksjon?

For at du skal få det beste resultatet av en brystoperasjon, så må behandlingen tilpasses deg. Derfor starter vi alltid med en konsultasjon. Her møter du våre leger som vil fortelle deg om operasjonen, hvilket resultat du kan forvente og hva en operasjon vil koste. Konsultasjonen varer i ca. 30 minutter. Den er helt uforpliktende.

 

Les også om bukplastikk her.

Pris fra: Brystreduksjon Fra 44.000,-
Fjerning implantat Fra 17.000,-
Gynekomasti (reduksjon av brystdannelse hos menn) Fra 32.000,-
Brystløft Fra 42.000,-
Brystløft med protese Fra 56.000,-
Konsultasjon: Lege 500,-

Send forespørsel

Om konsultasjonen

Det er flere årsaker til at kvinner ønsker mindre bryster og vakrere fasong. Tunge og store bryster kan også gi smerter i skuldre og nakke, samt hudirritasjon under brystene og plagsomme søkk etter BH-stroppen. På konsultasjonen måler og skisserer vi ulike muligheter og du får råd basert på dine brysters form (høyde, bredde, fylde, eventuelt heng) hudkvalitet og brystkassens utseende. Vi setter av god tid, slik at du får all den informasjon du behøver for å ta et riktig valg.

En brystreduksjon/løft er imidlertid noe du bør tenke nøye gjennom. Derfor er det helt normalt å bruker noe tid etter konsultasjonen på å tenke gjennom hvorvidt du ønsker operasjon eller ikke.

Om Operasjonen

Brystløft gir bedre formede, høyere plasserte og mer ungdommelige bryster. Brystvev, fett og overflødig hud kan fjernes slik at brystene blir lettere og strammes opp. Brystvorten plasseres ofte høyere og det brunpigmenterte området rundt vorten forminskes hvis du ønsker det.

Hvem kan opereres

Vårt utgangspunkt er at alle friske, fullt utviklede kvinner som har behov, kan få gjennomført brystreduksjon/løft-operasjon hos oss. Pasienter under 18 år skal ikke tilbys kosmetiske operasjoner, herunder brystreduksjon/løft.

Hvem bør ikke operere

Kvinner som bruker medikamenter som virker inn på blodets leveringsevne er medikamenter som inneholder acetylsalisylsyre eller betennelsesdempende midler (rådfør deg med din lege). samt vitamin-E i store doser og enkelte naturpreparater, må rådføre seg med oss for en operasjon

Operasjonen utføres ikke når du er forkjølet med fuktig hoste eller har annen infeksjon.

Du må ikke ha betennelse/sår i huden på brystet.

Vi opererer ikke kvinner som er i psykisk ubalanse, misbruker alkohol eller medikamenter eller har spiseforstyrrelser. Kvinner som har hatt spiseforstyrrelse må fremlegge erklæring fra behandlende psykolog eller lege om at dette er tilbakelagt og at det ikke er til hinder for å gjennomgå brystløft.

Brystreduksjon/løft og amming
Amming må være avsluttet minst 6 måneder før en brystoperasjon.

Dersom du antar at du vil få behov for å amme etter operasjonen, må du opplyse legen om dette.

Brystløft kombinert med brystforstørrelse

En kombinasjon av brystløft med brystforstørrelse er ofte vanlig. Spesielt gjelder dette kvinner som har relativt små, tomme og hengende bryster og ønsker større volum. I slike tilfeller legges proteser inn for å øke brystenes volum, og gi en bedre fasong på brystene.

Hva koster en operasjon for brystløft/brystreduksjon?

Prisen på en operasjon for brystløft/brystreduksjon er avhengig av en rekke faktorer, blant annet dine individuelle forutsetninger og inngrepets omfang. Derfor er prisen som angis i prislisten, en såkalt «fra-pris». Den endelige prisen på akkurat din operasjon fastsettes i samtale med lege i konsultasjonen. Du finner prislisten her. 

Rutiner og prosedyrer i forkant og etterkant av en operasjon finner du her.

 

Bestill konsultasjon / Videokonsultasjon
Andre spørsmål? Vennligst benytt deg av kontaktskjema her
Bestill konsultasjon/videokonsultasjon
Sending
Les mer om våre konsultasjoner her.
legene