Undervalg +

Bukplastikk

Løs, uelastisk og overflødig hud på magen som du ikke blir kvitt, kan være plagsomt og oppstå av flere årsaker. Ofte spiller hormonelle og generelle aldersforandringer inn. Skjemmende strekkmerker er også ofte vanlig etter graviditeter og kraftig vektreduksjon. En bukplastikk-operasjon fjerner overflødig hud på magen slik at den blir flatere og figuren strammes opp. 

Ønsker du konsultasjon for bukplastikk?

For at du skal få det beste resultatet av operasjonen så må behandlingen tilpasses deg. Derfor starter vi alltid med en konsultasjon. Her møter du legene våre som vil fortelle deg om operasjonen, hvilket resultat du kan forvente og hva en operasjon vil koste. Konsultasjonen varer i ca. 30 minutter. Den er helt uforpliktende.

 

Les også om fettfjerning uten kirurgi her.

Pris fra: Liten / nedre Fra 38.000,-
Full bukplastikk inkl. fettsuging og muskeloppstramming Fra 65.500,-
Rundtgående bukplastikk/bodylift m/overnatting Fra 178.000,-
Lårplastikk Fra 45.000,-
Overarmplastikk Fra 42.000,-
Rumpeforstørrelse med eget fett (BBL) Fra 59.000,-
Konsultasjon: Lege 500,-

Send forespørsel

Om konsultasjonen:

På konsultasjonen vil vi måle og skissere muligheter og du vil få råd basert på dine ønsker og ditt utgangspunkt. Vi setter av god tid, slik at du får all den informasjon du behøver for å ta et riktig valg.

En bukplastikk-operasjon er imidlertid noe du bør tenke nøye gjennom. Derfor er det helt normalt å bruke noe tid etter konsultasjonen på å tenke gjennom hvorvidt du ønsker dette eller ikke.

Bukplastikk erstatter ikke slanking

Bukplastikk erstatter ikke slanking. Pasienter som har betydelig overvekt bør redusere vekten i god tid før en slik operasjon slik at vekten ved operasjonen er stabil. Risikoen er mindre og resultatet blir bedre om du er tilnærmet normalvektig.

Røykere må ikke røyke i minimum 4 uker før og 4 uker etter operasjonen. En effekt av røyking er at blodtilførselen til huden og sårkantene reduseres. Hudavstøtninger kan oppstå om huden ikke får nok blodforsyning. Det kan innebærer større arrdannelser.

Komplikasjoner og risiko

Komplikasjoner forekommer svært sjelden. Over 90% av våre pasienter som har gjennomført en operasjon for bukplastikk sier at de er meget godt fornøyd med resultatet av operasjonen.

Blødning og infeksjoner kan forekomme, men opptrer svært sjelden. Væskeansamling kan forekomme under huden ved operasjonssåret, men dette suges opp ved hjelp av et dren. Dersom du får ny ansamling av vevsvæske i sårflaten etter at drenet er fjernet, (dren fjernes 1-5 dager etter operasjon) vil legen tappe dette ut med en sprøyte.

Etter operasjonen:

Det første døgnet etter operasjonen må du ta det rolig. Bandasjen fjernes etter 1 til 3 dager. Den innerste teipen skal sitte i 2 uker. Da klippes kun de løse trådendene på sidene, alt under huden blir borte av seg selv. Pasienten får på et kompressjonsplagg oppå bandasjen rett etter operasjonen, og den skal brukes dag og natt i 4 uker, og deretter på dagtid i 2-4 uker.

Pasienten skal teipe arrene i 4-6 måneder. Vi anbefaler sterkt å bruke tapen Micropore fra firmaet 3M. Denne kan imidlertid slippe litt væske igjennom innenifra og etterlater lite lim på huden som kan gi sårhet. Huden vil føles noe hard i den første tiden etter inngrepet., men avtar etter hvert.

Tilhelingstid varierer fra pasient til pasient, og normaliseringen av behandlingsområdet avhenger av pasientens alder og hudkvalitet. Etter 5-6 uker kan pasienten drive normal aktivitet, mens det tar 3–6 måneder før resultatet ser helt bra ut.

Hvem kan opereres

I prinsippet kan alle friske kvinner opereres. Pasienter under 18 år skal ikke tilbys kosmetiske operasjoner, herunder bukplastikk.

Hvem bør ikke opereres:

  • Operasjonen utføres ikke når du er forkjølet/har hoste med feber eller har annen infeksjon
  • Pasienten må ha mulighet til å ta det helt med ro i minst en uke etter operasjonen. Mødre med små barn må altså ha hjelp etter inngrepet.
  • Klarer du ikke la være å røyke kan vi ikke operere deg da risikoen for et dårlig resultat blir for stor.
  • Vi opererer ikke kvinner som er i psykisk ubalanse, misbruker alkohol eller medikamenter eller har spiseforstyrrelser. Kvinner som har hatt spiseforstyrrelse må fremlegge erklæring fra behandlende psykolog eller lege om at dette er tilbakelagt og at det ikke er til hinder for å gjennomgå en operasjon.

 

Om operasjonen

Liten bukplastikk

Dersom du kun har litt løs hud nedenfor navlen er det tilstrekkelig med en såkalt nedre (liten) bukplastikk. Snittet legges like over kjønnsbehåringen («bikini-snitt») slik at arret ikke blir synlig når du har på deg bikini eller liten truse.

Full (stor) bukplastikk

Foreligger det løs, overflødig hud både over og under navlen er det nødvendig med en full (stor) bukplastikk for å oppnå et fint og stramt resultat. Arret plasseres som regel på samme sted som ved nedre bukplastikk, men strekker seg noe lengre til sidene fordi all løs hud nedenfor navlen fjernes. Huden ovenfor navlen strekkes ut og blir til den nye stramme maven. Navlen blir sittende, mens huden dras over denne. Full bukplastikk hos oss inkluderer fettsuging (liposkulptur) og muskeloppstramming for masksimal effekt av operasjonen.

Total ”round up”. Bodylift

Dette er det mest omfattende operasjonesmetoden innen bukplastikk og egner seg for deg med større mengder overflødig hud og en bakende som har sunket betraktelig ned. Arret legges tett over skambenet for så å legges i nivå med hoftekammene. Slik formes maven best og slik blir det minst mulig arr på selve maven.

For alle typer av operasjoner gjennomføres det i tillegg en innvendig oppstramming av magemusklene hos pasienten slik at du får tilbake en så fin flat fasong som mulig og slik at man ved fremtidig trening igjen får kontakt med magemusklene med påfølgende godt resultat.

 

Hva koster en bukplastikkoperasjon?

Prisen på en bukplastikk-operasjon er avhengig av en rekke faktorer, blant annet dine individuelle forutsetninger og inngrepets omfang. Derfor er prisen som angis i prislisten, en såkalt «fra-pris». Den endelige prisen på akkurat din operasjon fastsettes i samtale med lege i konsultasjonen. Du finner prislisten her. 

Rutiner og prosedyrer i forkant og etterkant av en operasjon finner du her.

Bestill konsultasjon / Videokonsultasjon
Andre spørsmål? Vennligst benytt deg av kontaktskjema her
Bestill konsultasjon/videokonsultasjon
Sending
Les mer om våre konsultasjoner her.
legene