Undervalg +

Øreoperasjon

Selv om øreoperasjon av utstående ører ikke har noe å si for ørets funksjon, så ønsker mange å få en korreksjon av ørene sine av kosmetiske hensyn. Utstående ører er en helt normal variant av menneskets anatomi. Ofte mangler en naturlig bruskfold som fører til at særlig øvre del av øret står ut. Kun med et lite snitt kan ørets form endres slik at de blir liggende tettere inntil hodet.

Ønsker du konsultasjon for øreoperasjon?

For at du skal få det beste resultatet av en operasjon for utstående ører, så må operasjonen tilpasses deg. Derfor starter vi alltid med en konsultasjon. Her møter du legene våre som vil fortelle deg om operasjonen, hvilket resultat du kan forvente og hva en øreoperasjon vil koste. Konsultasjonen varer i ca. 30 minutter. Den er helt uforpliktende.

Bestill konsultasjon her.

Send forespørsel

Utstående ører

Utstående ører er en relativ vanlig arvelig tilstand med stor variasjon i grad og form. Operasjon av utstående ører er i dag en svært vanlig operasjon for både barn og voksne. Inngrepet forbedrer formen til de utstående ørene, og gjør at de blir liggende tettere inntil hodet.

Hvordan utføres operasjon av ørene?

Ved et inngrep for utstående ører reduseres vinkelen mellom ørene og hodet, og ørets form forbedres. Normalt legges et snitt bak øret slik at arrene i liten grad blir synlige. Ved hjelp av en diamant slipes brusken tynn slik at en ny fold lett kan formes. Vi setter to små tråder under huden som holder øret på plass i ny form. Operasjonen tar cirka én time for begge ører, og foregår i lokalbedøvelse og sedasjon (lett søvn) slik at du kan slappe helt av under inngrepet.

Etter en operasjon for utstående ører er det vanlig med stram bandasje rundt hodet i en drøy uke, og videre en uke med pannebånd. Stingene forsvinner av seg selv.

Rutiner og prosedyrer i forkant av- og etter en operasjon for utstående ører finner du her.

Mulige komplikasjoner og risiko

En operasjon for utstående ører gir som regel svært gode resultater. Komplikasjoner forekommer svært sjelden. Blødninger med blodansamling under huden kan forekomme, men gir seg ofte raskt.

Hva koster en øreoperasjon?

Prisen på en operasjon av ørene er avhengig av en rekke faktorer, blant annet dine individuelle forutsetninger og inngrepets omfang. Derfor er prisen som angis i prislisten, en veiledende «fra-pris». Den endelige prisen på akkurat din operasjon fastsettes i samtale med legene våre på konsultasjon.

Du finner veiledende prisliste her.

Bestill konsultasjon / Videokonsultasjon
Andre spørsmål? Vennligst benytt deg av kontaktskjema her
Bestill konsultasjon/videokonsultasjon
Sending
Les mer om våre konsultasjoner her.
legene