Undervalg +

Snorkeoperasjon

Litt under halvparten av oss nordmenn snorker. Vi skiller mellom det vi kaller sosial snorking, som kun er forstyrrende for sengepartner, og det vi omtaler som snorkesyke. Snorkesyke er en mer alvorlige form for snorking,  med diverse pustestopp i løpet av natten. Dette fører til at du blir uopplagt og trøtt dagen derpå. For å få klarhet i hvilken grad av snorking du har, må du til søvnregistrering på sykehus.

Ønsker du konsultasjon for snorkeoperasjon?

For at du skal få det beste resultater av en snorkeoperasjon må behandlingen tilpasses deg. Derfor starter vi alltid med en konsultasjon. Her møter du legene våre som vil fortelle deg om operasjonen, hvilket resultat du kan forvente og hva en operasjon vil koste. Konsultasjonen varer i ca. 30 minutter. Den er helt uforpliktende.

 

Pris fra: UPP Fra 22.800,-
Radiobølge Fra 15.000,-
Conchotomi Fra 8.600,-
Konsultasjon: Øre, Nese og Hals 980,-

Send forespørsel

Hva er snorkesyke?

Ved snorkesyke er det tungen som faller ned i svelget og stenger passasje til luft røret. Sosial snorking skyldes ofte tett nese om natten som igjen forårsakes av alkohol, røyking forkjølelse, allergi. Drøvelen settes da i svingninger og slår mot bakre svelg vegg og dette gir lyd og i enkelte tilfelle mye lyd. Er du i tillegg overvektig og ligger på ryggen, blir det verre.

Hos sosiale snorkere kan vi som oftest med gode resultater operere. Har du spesielle årsaker som fører til tett nese, som skjev skillevegg, nesepolypper må dette korrigeres før en større operasjon.

Om operasjonen

Behandlingen som kan hjelpe deg som snorker er en såkalt bittskinne som skyver under kjeven frem eller en ansiktsmaske kalt C-pap. Andre operasjoner går ut på å stramme opp den bløte gane og drøvel. Dette gjør vi enklest med radiobølger, hvor vi stikker inn en spesiell gaffel i  den bløte gane. Dette fører til arr dannelse som strammer opp den bløte gane, drøvelen for mer plass å bevege seg på. Inngrepet gjøres kun med lokal bedøvelse.

Den andre operasjonen heter UPP (Uvelo Palato Plastikk) som i større grad enn radiobølger strammer opp ganen og reduserer drøvelen. Dette gjør vi med CO2-laser i lokal bedøvelse og sedasjon.

Komplikasjoner og risiko

Etter en radiobølgebehandling er det ingen komplikasjoner bortsett fra litt ubehag i halsen de første dagene. Virkningen kan først merkes etter 6 uker.

Ved en UPP-operasjon  har du ganske sterke smerter de første dagen som krever smertestillende tabletter. Smertene avtar etter en ukes tid. Etter 14 dager kan du begynne med forsiktig trening. Blødning kan forkomme i svært få tilfeller. Dersom dette inntreffer må du ta kontakt med oss.  Hele 80% av våre pasienter som behandles for snorking blir betydelig bedre.

Er du overvektig er en snorkeoperasjon, uansett snorketype, ikke å anbefale.

Hva koster en snorkeoperasjon?

Prisen på en snorkeoperasjon er avhengig av en rekke faktorer, blant annet dine individuelle forutsetninger og inngrepets omfang. Derfor er prisen som angis i prislisten, en såkalt «fra-pris». Den endelige prisen på akkurat din operasjon fastsettes i i samtale med lege i konsultasjonen. Du finner prislisten her. 

Rutiner og prosedyrer i forkant og etterkant av en operasjon finner du her.

 

Bestill konsultasjon
Andre spørsmål? Vennligst benytt deg av kontaktskjema her
Bestill konsultasjon
Sending
Les mer om våre konsultasjoner her.
legene