Undervalg +

Snorkeoperasjon

Vi tilbyr flere varianter av operasjon og behandlinger for snorking, og i noen tilfeller er ikke snorkeoperasjon nødvendig. Litt under halvparten av oss nordmenn snorker. Vi skiller mellom det vi kaller sosial snorking, som kun er forstyrrende for sengepartner, og det vi omtaler som snorkesyke. Snorkesyke er en mer alvorlige form for snorking, med diverse pustestopp i løpet av natten. Dette fører til at du blir uopplagt og trøtt dagen derpå. For å få klarhet i hvor alvorlig snorking du har, så må du til søvnregistrering på sykehus.

Ønsker du konsultasjon for snorkeoperasjon?

For at du skal få det beste resultatet av en snorkeoperasjon, så må behandlingen tilpasses deg. Derfor starter vi alltid med en konsultasjon. Her møter du legene våre som vil fortelle deg om operasjonen, hvilket resultat du kan forvente og hva en operasjon vil koste. Konsultasjonen varer i ca. 30 minutter. Den er helt uforpliktende.

Se våre veiledende priser her.

Pris fra: UPP Fra 22.800,-
Radiobølge Fra 15.000,-
Conchotomi Fra 8.600,-
Konsultasjon: Øre, Nese og Hals 980,-

Send forespørsel

Hva er snorkesyke?

Ved snorkesyke er det tungen som faller ned i svelget og stenger passasje til luft røret. Sosial snorking skyldes ofte tett nese om natten som igjen forårsakes av alkohol, røyking forkjølelse, allergi. Drøvelen settes da i svingninger og slår mot bakre svelg vegg og dette gir lyd og i enkelte tilfelle mye lyd. Er du i tillegg overvektig og ligger på ryggen, blir det verre.

Hos sosiale snorkere kan vi som oftest med gode resultater operere. Har du spesielle årsaker som fører til tett nese, som skjev skillevegg, nesepolypper må dette korrigeres før en større operasjon.

Om behandlingene for snorking

Bittskinne for snorking

Vi har en behandling for deg som snorker, hvor det benyttes en såkalt bittskinne som skyver underkjeven frem. Alternativt en ansiktsmaske kalt C-pap.

Operasjon for gane og drøvel

Andre operasjoner går ut på å stramme opp den bløte gane og drøvel. Dette gjør vi enklest med radiobølger, hvor vi stikker inn en spesiell gaffel i den bløte ganen. Dette fører til arr dannelse som strammer opp den bløte gane, som fører til at drøvelen får mer plass å bevege seg på. Inngrepet gjøres kun med lokal bedøvelse.

Snorkeoperasjon med laser

Den andre operasjonen heter UPP (Uvelo Palato Plastikk). Denne strammer denne opp ganen og reduserer drøvelen i større grad enn radiobølger . Dette gjør vi med CO2-laser i lokal bedøvelse og sedasjon.

Rutiner og prosedyrer i forkant og etterkant av en operasjon finner du her.

Komplikasjoner og risiko

Etter en radiobølgebehandling er det ingen komplikasjoner bortsett fra litt ubehag i halsen de første dagene. Virkningen kan først merkes etter 6 uker.

Ved en UPP-operasjon  har du ganske sterke smerter de første dagen som krever smertestillende tabletter. Smertene avtar etter en ukes tid. Etter 14 dager kan du begynne med forsiktig trening. Blødning kan forkomme i svært få tilfeller. Dersom dette inntreffer må du ta kontakt med oss.  Hele 80% av våre pasienter som behandles for snorking blir betydelig bedre.

Er du overvektig er en snorkeoperasjon, uansett snorketype, ikke å anbefale.

Hva koster en snorkeoperasjon?

Prisen på en snorkeoperasjon er avhengig av en rekke faktorer, blant annet dine individuelle forutsetninger og inngrepets omfang. Derfor er prisen som angis i prislisten, en såkalt «fra-pris». Den endelige prisen på akkurat din operasjon fastsettes i i samtale med lege i konsultasjonen.

Du finner prislisten her.

Bestill konsultasjon / Videokonsultasjon
Andre spørsmål? Vennligst benytt deg av kontaktskjema her
Bestill konsultasjon/videokonsultasjon
Sending
Les mer om våre konsultasjoner her.
legene